Lediga jobb som Logistikingenjör i Arvika

Se lediga jobb som Logistikingenjör i Arvika. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Arvika som finns hos arbetsgivaren.

Leveransprecisionsutvecklare - Thermia

Drivs du av att få vara en del av logistikkedjan och utveckla leverantörers leveransprecision? Du får möjlighet att göra det nära produktionspulsen och med långsiktiga frågeställningar. Sök tjänsten som leveransprecisionsutvecklare! Om tjänsten Efterfrågan på våra produkter ökar kraftigt, där vi varje dag möter utmaningar inom materialförsörjningen. Goda leverantörsrelationer är därmed mer kritiska än någonsin. Ditt uppdrag kommer vara att öka leveranspr... Visa mer
Drivs du av att få vara en del av logistikkedjan och utveckla leverantörers leveransprecision? Du får möjlighet att göra det nära produktionspulsen och med långsiktiga frågeställningar. Sök tjänsten som leveransprecisionsutvecklare!

Om tjänsten

Efterfrågan på våra produkter ökar kraftigt, där vi varje dag möter utmaningar inom materialförsörjningen. Goda leverantörsrelationer är därmed mer kritiska än någonsin. Ditt uppdrag kommer vara att öka leveransprecisionen från Thermias leverantörer genom proaktivt arbete och strukturerad problemlösning.

Rollen innebär att tillsammans med leverantörsutvecklare, inköpare och materialplanerare ta fram och analysera standardiserade mätetal, verktyg och metoder med syfte att öka leveransprecision. Detta kan beröra optimering av ledtider, leveransmetoder och leveransdagar.

Du och leverantörsutvecklaren kommer implementera ett systematiskt arbetssätt kring strategiska leverantörsprocesser. Du kommer även att vara första kontaktpunkt mot logistikavdelningens materialplanerare och sortera inkomna ärenden.

Om dig
Du behöver ha ett starkt eget driv att analysera, strukturera och förbättra. Din förmåga att systematiskt visualisera och kartlägga processer och flöden ger dig en helhetssyn över leverantörskedjan. Du har samtidigt en god kommunikations- och samarbetsförmåga som innebär att du har lätt för att arbeta med andra samt sammanställa information och presentera det i relevanta sammanhang.

Vi ser att du har en eftergymnasial utbildning inom logistik eller inköp. Du har kunskap inom Excel, LEAN-metodik och verktyg såsom värdeflödesanalys 8D och A3. Erfarenhet av att ha jobbat i affärssystem är en förutsättning, där SAP är av fördel. Du ska ha ett intresse och förståelse för Power BI och enklare programmeringsspråk, där vi ser det som positivt om du redan arbetar med det.

Att du kan tala och skriva god svenska och engelska är ett krav då vi samarbetar med leverantörer både i och utanför Sverige. B-körkort är också ett krav.

Om oss
Thermia Värmepumpar utvecklar och producerar värmepumpsystem för uppvärmning, varmvatten, och kyla. Vi utgår från en av Europas modernaste anläggningar och är ett av de ledande företagen på den europeiska marknaden. Thermia är en del av Stiebel Eltron koncernen som idag har ca 5500 anställda.

På Thermia i Arvika bedrivs hela verksamheten, från produktidéer till levererad produkt. Detta ger våra medarbetare möjligheten att påverka organisationen och sin egen personliga utveckling. Våra medarbetare är vår främsta tillgång och vi gör mycket roligt tillsammans på vägen!

Om processen

I den här rekryteringen samarbetar vi med Testhuset där alla rekryteringskonsulter är certifierade enligt DNVs (https://www.dnv.com/se/services/certifierad-rekryterare-iso-10667-och-arbetspsykologiska-tester-56338) standard samt arbetar med fördomsfri rekrytering. Med hjälp av kapacitetstester och personprofilanalyser gör de en objektiv bedömning på hur du kan komma att hantera dina nya arbetsuppgifter hos oss och samtidigt minimera risken för diskriminering och särbehandling.

Om du har frågor är du välkommen att kontakta Josefine Appel på telefon 076-017 40 25 eller Elin Skau på 073-529 69 67.

Du är varmt välkommen in med din ansökan senast den 29/5. Visa mindre

Logistikingenjör

Ansök    Sep 19    Thermia AB    Logistikingenjör
Thermia Värmepumpar utvecklar, producerar och marknadsför värmepumpsystem för uppvärmning, varmvatten, och kyla. Thermia utgår från en av Europas modernaste anläggningar och är ett av de ledande företagen på den europeiska marknaden. Thermia är en del av Stiebel Eltron koncernen som idag har ca 4000 anställda. Vi är en del av lösningen på vår tids största utmaning, den globala uppvärmningen. Vi ser till att människor får sina hem och arbetsplatser rätt... Visa mer
Thermia Värmepumpar utvecklar, producerar och marknadsför värmepumpsystem för uppvärmning, varmvatten, och kyla.

Thermia utgår från en av Europas modernaste anläggningar och är ett av de ledande företagen på den europeiska marknaden. Thermia är en del av Stiebel Eltron koncernen som idag har ca 4000 anställda.

Vi är en del av lösningen på vår tids största utmaning, den globala uppvärmningen. Vi ser till att människor får sina hem och arbetsplatser rätt tempererade både sommar och vinter till lägsta möjliga miljöbelastning och kostnad. Vi vet att du som söker dig till oss vill vara med och bidra till en bättre värld.

Våra produkter och vår produktionsanläggning utvecklas i snabb takt för att fortsätta möta både behov hos våra kunder och marknadernas krav på mer miljövänliga lösningar. En del i detta är alltmer avancerad elektronik och styrning.

Vi kommer därför att utöka vår Logistikavdelning med en ingenjör med fokus på internlogistik.

Vi erbjuder dig:

Då hela vår verksamhet till största del bedrivs i Arvika erbjuder vi möjligheten att få en insyn och medverka i stora delar av vårt företag, från produktidéer till levererad produkt. Ett varierande och utmanande jobb där du träffar många människor och funktioner i företaget och har stor möjlighet till att påverka. Du kommer bli en del av ett inkludernade och innovativt företag som värdesätter personalen högt. Vi erbjuder dig ett omfattande fömånspaket som bland annat innehåller ett bonussystem, friskvårdsbidrag, tjänstepension och regelbundna personalaktiviteter.

Tjänsten innebär bland annat att:

Designa nya logistikflöden där automation är ett ledord Utveckla och standardisera de befintliga logistikflödena och dess processer Ingå som logistikrepresentant i såväl nya produktprojekt som interna projekt Arbeta med produktförändringar på befintliga produkter via ändringsprocessen

Erfarenhet och kompetens:

Högskoleutbildning inom logistik eller relevant arbetslivserfarenhet är meriterande Datavana och god engelska är grundförutsättningar Kunskap i affärsystemet SAP är meriterande Kunskap kring Lean Production & Six Sigma är meriterande

Personliga egenskaper:

Som person är du van att tänka helhet, engagerad, självgående, analytisk och ordningsam. Du är självklart även van att arbeta i tvärfunktionella team

Frågor kring tjänsten:

Kontakta vår Logistikchef (Inkommande gods), Johan Gustafsson på tfn: +46 70 237 10 15, eller via mail: [email protected] Visa mindre

Logistikingenjör till Thermia

Ansök    Mar 30    Adecco Sweden AB    Logistikingenjör
Om tjänsten Som Logistikingenjör på Thermia kommer du att utveckla och standardisera logistikflöden och processer med fokus på internlogistik och automation. Du kommer att ingå som logistikrepresentant i såväl nya produktprojekt som interna projekt samt arbeta med produktförändringar på befintliga produkter. I din roll som Logistikingenjör kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebära: - Utveckling av logistikflöden - Standardisering av befintliga pr... Visa mer
Om tjänsten
Som Logistikingenjör på Thermia kommer du att utveckla och standardisera logistikflöden och processer med fokus på internlogistik och automation. Du kommer att ingå som logistikrepresentant i såväl nya produktprojekt som interna projekt samt arbeta med produktförändringar på befintliga produkter.

I din roll som Logistikingenjör kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebära:

- Utveckling av logistikflöden
- Standardisering av befintliga processer
- Arbete med produktförändringar
- Materialstyrning

Tjänsten som Logistikingenjör är ett långsiktigt uppdrag med start omgående. Goda möjligheter till anställning direkt på Thermia för rätt person. Urval sker löpande, så vänta inte med din ansökan!

Om dig
Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom logistik eller liknande erfarenhet. Kunskap i affärsystemet SAP är meriterande, likaså kännedom om Lean Production och Six Sigma. Datavana och god engelska är grundförutsättningar. Som person ser vi gärna att du är van att se till helheten. Du behöver vara engagerad, självgående, analytisk och ordningsam. Du är självklart även van att arbeta i tvärfunktionella team.

Viktigt för tjänsten är:

- Tidigare erfarenhet av logistik
- Datavana
- Goda kunskaper i engelska

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Om Thermia
Thermia Värmepumpar utvecklar, producerar och marknadsför värmepumpsystem för uppvärmning, varmvatten, och kyla. Thermia utgår från en av Europas modernaste anläggningar och är ett av de ledande företagen på den europeiska marknaden. Thermia är sedan 2018 en del av Stiebel Eltron koncernen. Thermia befinner sig i en stark expansionsfas och är en av de ledande aktörerna på den svenska värmepumpsmarknaden. De har också en stark position på den europeiska marknaden.

Om anställningen
Tjänsten är ett konsultuppdrag med start enligt överenskommelse. Som konsult får du en anställning i Adecco Sweden men arbetar på plats hos vår kund Thermia i Arvika. Tjänsten är på heltid.

Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag. I Sverige finns vi på ca 50 orter och har 5000 anställda. Vår storlek gör att vi har kunder i de flesta olika branscher och en anställning som konsult hos oss leder ofta till att både ditt sociala och professionella kontaktnät växer. Då vi på Adecco samarbetar med många attraktiva företag som anlitar oss för sina personalbehov, finns också chans att du erbjuds tjänster som aldrig når den öppna marknaden.

Självklart har vi kollektivavtal. Vi vill att du ska må bra och vi erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, rabatt på träningskort m.m. För att du ska känna dig trygg omfattas du även av försäkringar och företagshälsovård.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvariga rekryterare:

Frida Wiman, 073 - 684 72 24, [email protected]
Sara Holm, 073 – 684 76 97, [email protected]

Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via [email protected]

Välkommen med din ansökan!

Sökord
Logistikingenjör, Logistik, Ingenjör, Automation, Materialstyrning, SAP, LEAN, Six Sigma, LEAN, Industri, Thermia, Värmepumpar, Adecco, Arvika, Värmland Visa mindre

Logistikingenjör/Materialplanerare

Ansök    Okt 9    Thermia AB    Logistikingenjör
Logistikingenjör/materialplanerare som kan hjälpa oss på vår utvecklingsresa Vi söker nu en resurs till logistik med erfarenhet inom lagerhantering och tillverkande industri som kan hjälpa oss lyfta vår verksamhet ytterligare ett steg. Placeringsort är Arvika.   Thermia Värmepumpar utvecklar, producerar och marknadsför värmepumpssystem för uppvärmning, varmvatten och kyla. Thermia är ett av de ledande företagen på den europeiska marknaden och är ägda ... Visa mer
Logistikingenjör/materialplanerare som kan hjälpa oss på vår utvecklingsresa

Vi söker nu en resurs till logistik med erfarenhet inom lagerhantering och tillverkande industri som kan hjälpa oss lyfta vår verksamhet ytterligare ett steg.

Placeringsort är Arvika.  

Thermia Värmepumpar utvecklar, producerar och marknadsför värmepumpssystem för uppvärmning, varmvatten och kyla. Thermia är ett av de ledande företagen på den europeiska marknaden och är ägda av Stiebel Eltron som är en tysk värmepumpstillverkare med cirka 3 400 anställda i hela koncernen.

Arbetsuppgifter

Som Logistikingenjör/Materialplanerare hos Thermia kommer du ha varierande uppgifter. Detta är en tjänst med både operativa och administrativa uppgifter där du kommer ha möjligheten att vara med och utveckla logistiken på Thermia.

- Du kommer vara delaktig i projekt som berör både logistik, produktion och produktutveckling
- Vara med och strukturera logistikavdelningens dagliga arbete genom att utveckla SoB:er och standardisera arbetssätt
- Avropa material till vår produktion med daglig dialog mot våra leverantörer
- Vara ett stöd mot våra övriga avdelningar gällande logisitkfrågor
- Driva egna förbättringsprojekt inom logistik

Kunskapskrav

Du har en universitetsexamen eller liknande erfarenhet med inriktning mot logistik- eller produktionsteknik. Flerårig erfarenhet av logistik- eller produktionsutveckling samt erfarenhet av LEAN/SIX Sigma och har praktiserat detta i tidigare arbeten.

För att lyckas i din roll är kunskaper inom Office-paketet ett krav.

Det är meriterande med erfarenhet av SAP, SAP WM modul eller annat ERP-system och materialplanering. Goda kunskaper i engelska både i tal och skrift då kontakt med utländska leverantör tillhör vardagen.

Du som person

Som person trivs du med att arbeta i team likväl som självständigt. Du bör vara initiativrik och ta ett stort eget ansvar. För att lyckas i rollen krävs det att man har ett genuint teknikintresse. Det är också viktigt att man är kommunikativ och har god social förmåga.

Du trivs med att arbeta strukturerat och metodiskt. Du bör vara lite av en uppfinnare och se uppgifter från olika perspektiv samt ha erfarenhet av olika tekniska lösningar.

Vi erbjuder

Då hela vår verksamhet bedrivs i Arvika erbjuder vi möjligheten att få en insyn och medverka i stora delar av vårt företag, från produktidéer till levererad produkt. Ett varierande och utmanande jobb där du träffar många människor och funktioner i företaget och har stor möjlighet till att påverka ditt dagliga arbete.

Eventuella frågor kring tjänsten besvaras av Daniel Granander, Logistikchef på tfn 0570- 813 27.

På Thermia strävar vi efter mångfald och inkludering, vi värnar om en värderingsdriven kultur där alla ska känna sig respekterade och involverade oavsett bakgrund, erfarenhet, tro, kön, ålder eller härkomst. Visa mindre

Logistikingenjör

Ansök    Mar 30    Thermia AB    Logistikingenjör
Thermia söker Logistikingenjör Thermia Värmepumpar utvecklar, producerar och marknadsför värmepumpsystem för uppvärmning, varmvatten, och kyla. Thermia utgår från en av Europas modernaste anläggningar och är ett av de ledande företagen på den europeiska marknaden. Thermia är en del av Stiebel Eltron koncernen som idag har ca 4000 anställda. Vi är en del av lösningen på vår tids största utmaning, den globala uppvärmningen. Vi ser till att människor får... Visa mer
Thermia söker Logistikingenjör

Thermia Värmepumpar utvecklar, producerar och marknadsför värmepumpsystem för uppvärmning, varmvatten, och kyla.

Thermia utgår från en av Europas modernaste anläggningar och är ett av de ledande företagen på den europeiska marknaden. Thermia är en del av Stiebel Eltron koncernen som idag har ca 4000 anställda.

Vi är en del av lösningen på vår tids största utmaning, den globala uppvärmningen. Vi ser till att människor får sina hem och arbetsplatser rätt tempererade både sommar och vinter till lägsta möjliga miljöbelastning och kostnad. Vi vet att du som söker dig till oss vill vara med och bidra till en bättre värld.

Våra produkter och vår produktionsanläggning utvecklas i snabb takt för att fortsätta möta både behov hos våra kunder och marknadernas krav på mer miljövänliga lösningar. En del i detta är alltmer avancerad elektronik och styrning.

Vi kommer därför att utöka vår Logistikavdelning med en ingenjör med fokus på internlogistik.

Tjänsten innebär bland annat att:

- Designa nya logistikflöden där automation är ett ledord 
- Utveckla och standardisera de befintliga logistikflödena och ingående processer
- Ingå som logistikrepresentant i såväl nya produktprojekt som interna projekt
- Arbete med produktförändringar på befintliga produkter 
- Arbete med materialstyrning

Erfarenhet och kompetens:

- Högskoleutbildning inom Logistik eller liknande erfarenhet
- Datavana och god engelska är grundförutsättningar
- Kunskap i affärsystemet SAP är meriterande
- Kunskap kring Lean Production & Six Sigma är meriterande
- Relevant arbetslivserfarenhet är meriterande

Personliga egenskaper:

Som person ser vi gärna att du tänker helhet och är engagerad. Vidare så ser vi att du är självgående, analytisk samt har ett sinne för ordning och reda. Du är självklart även van att arbeta i tvärfunktionella team.

Vi erbjuder:

Ett omväxlande arbete i en internationell arbetsmiljö där du arbetar inom hela värmepumpens livscykel från tidigt idéskapande till utfasning av uttjänta produkter.

Frågor kring tjänsten:

Kontakta vår Logistikchef (Internt), Johan Gustafsson på tfn: +46 70 237 10 15, eller via mail: [email protected] Visa mindre

Logistikutvecklare

Ansök    Apr 20    Swegon Operations AB    Logistikingenjör
Swegon Group AB, ägt av det på Stockholmsbörsen listade Investment AB Latour, är en marknadsledande leverantör inom området inomhusklimat, som erbjuder lösningar för ventilation, värme, kyla och klimatoptimering, samt uppkopplade tjänster och teknisk expertis. Swegon har dotterbolag och distributörer över hela världen och 16 produktionsenheter i Europa, Nordamerika och Indien. Företaget har mer än 2?600 anställda och hade 2019 en omsättning på 6 miljarder ... Visa mer
Swegon Group AB, ägt av det på Stockholmsbörsen listade Investment AB Latour, är en marknadsledande leverantör inom området inomhusklimat, som erbjuder lösningar för ventilation, värme, kyla och klimatoptimering, samt uppkopplade tjänster och teknisk expertis. Swegon har dotterbolag och distributörer över hela världen och 16 produktionsenheter i Europa, Nordamerika och Indien. Företaget har mer än 2?600 anställda och hade 2019 en omsättning på 6 miljarder SEK.

Om tjänsten
Vi söker en logistikutvecklare till vår fabrik i Arvika. Produktionsenheten har en egen utvecklingsavdelning, säljstödsorganisation och en stor del av tillverkningsprocessen från plåtbearbetning till montering. Vi erbjuder ett stimulerande och utmanande arbete i en innovativ framtidsbransch.

Swegon Arvika är en framgångsrik produktionsenhet och vi satsar nu på att bli ännu bättre. Som logistikutvecklare hos oss kommer du att få möjlighet att jobba med både små och stora arbetsuppgifter, men alltid med ett brett perspektiv i samarbete med övriga avdelningar. Hos oss kommer du att vara en viktig del i vårt förbättringsarbete med lean som en grundläggande filosofi.

I rollen kommer du att tillhöra logistikavdelningen vilket innefattar ordermottagning, produktionsplanering, materialavrop, godsmottagning samt materialförsörjning. Det gemensamma uppdraget är att driva och utveckla logistikarbetet avseende orderflöde och materialflöde. Detta gör ni genom att leda, medverka och vid behov projektleda förbättringsteam, uppdrag, förstudier och projekt av olika storlekar. Även visst löpande linjearbete kommer att ingå i tjänsten som t ex produktionsplanering.

Som logistikutvecklare på Swegon tillhör du vårt kompetenta och härliga team på 4 tjänstemän och 5 kollektivarbetare. Tjänsten är på heltid med placering på vår fabrik i Arvika. Resor inom Sverige förekommer, varför B-körkort är en förutsättning.


Din profil
Vi söker dig som har erfarenhet från att arbeta i en likande roll eller från industriell verksamhet. Som person är du nyfiken och positiv. Du är noggrann i din planering samtidigt som du är flexibel och har förmågan att strategiskt lyfta blicken.

Du är självgående samtidigt som du har lätt för att samarbeta och tillsammans med andra hitta den bästa lösningen i enlighet med företagets mål för utveckling av verksamheten.

Vi lägger stor vikt på ditt engagemang och dina personliga egenskaper.

Kvalifikationer för tjänsten:


• Ingenjörsexamen eller motsvarande med inriktning på logistik.
• Kunskap inom internlogistik, försörjningsmetoder och styrningsprinciper
• Erfarenhet av ERP-system, exempelvis M3/Monitor/SAP
• Goda kunskaper i Microsoft Office, med fördjupning i Excel.

Då Swegon är ett globalt företag krävs det att du har mycket goda kunskaper i engelska, i både tal och skrift. Det är meriterande om du dessutom har erfarenhet från projektledning, fördjupade kunskaper inom Movex M3 och utbildning inom ledarskap.

Som ett led av vår ambition att bli mer jämställda uppmuntrar vi kvinnliga sökanden.

Vi erbjuder
En spännande tjänst med stora möjligheter att kunna påverka din roll med varierande och intressanta arbetsuppgifter. Med våra produkter skapar vi ett hållbart inomhusklimat men för oss är det lika viktigt att ha ett hållbart arbetsklimat. Därför har vi en öppen organisation med korta beslutsvägar och för rätt person finns gott om spännande utmaningar.

På Swegon är vi måna om att du ska kunna kombinera ditt arbete med ditt privatliv. Våra värdeord Customer Empathy, Trust and Commitment är viktiga för oss, därför tror vi att du kan identifiera dig med dem. 

Med vårt motto ”feel good inside” skapar vi världens bästa inomhusklimat för människa och miljö, vill du vara med på vår framtidsresa?

Kontaktinformation
Välkommen med din ansökan via www.swegon.se/jobb. Vi tillämpar löpande urval och ser gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 16 maj 2021. För mer information om tjänsten, kontakta Logistic Manager Kristian Magnusson, [email protected].

Vi undanbeder oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre