Lediga jobb Thermia AB i Arvika

Se alla lediga jobb från Thermia AB i Arvika. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Arvika som finns inom det yrket.

Miljö & Hållbarhetsansvarig

Ansök    Jul 7    Thermia AB    Miljöchef
Vill du vara en del av ett intressant företag som växer? Är du samtidigt intresserad av nya utmaningar? Då kan vi på Thermia AB ha ett jobb för dig! Just nu söker vi en Miljö & Hållbarhetsansvarig som vill bli en del av vår verksamhet i Arvika. Låter det intressant? Ansök redan idag!  Om tjänsten  Du erbjuds en spännande och utmanande vardag med arbetsuppgifter som präglas av stor variation och bredd, där du med eget ansvar bidrar till att Thermias lå... Visa mer
Vill du vara en del av ett intressant företag som växer? Är du samtidigt intresserad av nya utmaningar? Då kan vi på Thermia AB ha ett jobb för dig! Just nu söker vi en Miljö & Hållbarhetsansvarig som vill bli en del av vår verksamhet i Arvika.

Låter det intressant? Ansök redan idag! 

Om tjänsten 

Du erbjuds en spännande och utmanande vardag med arbetsuppgifter som präglas av stor variation och bredd, där du med eget ansvar bidrar till att Thermias långsiktiga mål inom miljö och hållbarhet uppnås. Som person drivs du av att leverera resultat i en miljö med högt tempo där tjänstens många kontaktytor, både internt som externt, ställer krav på att du agerar och formulerar dig på ett professionellt sätt. I din roll tar du fram och utvecklar rutiner, planerar, samordnar, och följer upp miljö och hållbarhetsarbetet i verksamheten. 

Exempel på arbetsuppgifter: 

- Sätta mål på kort och lång sikt, samt följa upp och agera på avvikelser
- Skapa och underhålla engagemang för hållbarhet
- Leda ett förbättringsdrivet hållbarhetsarbete   
- Miljöanalyser och livscykelbedömningar i produktprojekt
- Ansvara för interna samt externa revisioner relaterade till certifikat
- Utbildning och information av ledning och personal
- Bevaka lagstiftning inom miljö och arbetsmiljö
- Genomföra riskbedömningar i alla delar av verksamheten. 

Om dig 

Hos oss trivs du som vill arbeta i ett handlingskraftigt företag där din insats gör skillnad. Thermia erbjuder dig möjlighet att växa och utvecklas på en arbetsplats där du som medarbetare får möjlighet att ta eget ansvar. Du är initiativrik, har lätt för att samarbeta, är trygg i dig själv och är inte rädd för att ta beslut. Du har förmågan och självförtroendet att leda, motivera och säkerställa god support samt förmågan att på ett enkel och effektivt sätt kommunicera med öppna frågeställningar. Självklart har du ett intresse för miljö och hållbarhetsfrågor och du tycker det är roligt att vidareförmedla din kunskap.

Vi ser det som meriterande om du har följande kvalifikationer: 

- Högskoleutbildning eller annan relevant utbildning inom området miljö/kvalitet/hållbarhet.
- Erfarenheter inom ISO 14001, ISO 26000, ISO 9001
- Behärskar att uttrycka dig i skrift på både svenska och engelska. 
- Meriterande om du har arbetat med dessa frågor inom en tillverkande industri. 

Inkludering i arbetslivet är en självklarhet för oss. Vi vill tillvarata de kvaliteter som en stor mångfald tillför och vi välkomnar därför sökanden av olika kön och bakgrund. 

Om Thermia AB 

Thermia Värmepumpar utvecklar, producerar och marknadsför värmepumpsystem för uppvärmning, varmvatten, och kyla. Thermia utgår från en av Europas modernaste anläggningar och är ett av de ledande företagen på den europeiska marknaden. Thermia är en del av Stiebel Eltron koncernen som idag har ca 4000 anställda. Vi är en del av lösningen på vår tids största utmaning, den globala uppvärmningen. Vi ser till att människor får sina hem och arbetsplatser rätt tempererade både sommar och vinter till lägsta möjliga miljöbelastning och kostnad. Vi vet att du som söker dig till oss vill vara med och bidra till en bättre värld. 

Frågor om tjänsten? Kontakta då Henrik Mossberg (kvalité & miljöchef) via mail ([email protected]) eller tlf (+46 703 93 87 15)

Rekryteringen omfattas av ett löpande urval.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Vi söker en produktionsingenjör!

Thermia Värmepumpar tillverkar klimateffektiva produkter och bidrar till att minska de globala utsläppen. Vi skapar komfort och god totalekonomi i människors vardag genom att skapa effektiva och kvalitativa produkter med design i fokus. Just nu söker vi en Produktionsingenjör med erfarenhet av automationsutrustning eller montering till vår Produktionstekniska avdelning i Arvika. Din roll i företaget blir att förbättra och kvalitetssäkra processer inom ... Visa mer
Thermia Värmepumpar tillverkar klimateffektiva produkter och bidrar till att minska de globala utsläppen.

Vi skapar komfort och god totalekonomi i människors vardag genom att skapa effektiva och kvalitativa produkter med design i fokus.

Just nu söker vi en Produktionsingenjör med erfarenhet av automationsutrustning eller montering till vår Produktionstekniska avdelning i Arvika. Din roll i företaget blir att förbättra och kvalitetssäkra processer inom tillverkningen av våra värmepumpar.

Tjänsten innebär:

Stödja Teamen i produktion i deras dagliga arbete. Kartlägga/analysera flöden och på ett systematiskt sätt hitta, dokumentera och implementera lösningar Framtagning av arbetsinstruktioner för produkter och processer Representera den produktionstekniska avdelningen i produktprojekt Jobba med förändringar i fabrikslayout, ombyggnad eller skapa nya arbetsplatser och flöden i produktionen. Provmontering / utvärdering av komponenter i produktionsprocessen

Vi erbjuder dig:

Ett omväxlande arbete i en internationell arbetsmiljö där möjligheten finns att se en produkt från dess första idé till leverans. Du kommer bli en del av ett inkludernade och innovativt företag som värdesätter personalen högt. Vi erbjuder dig ett omfattande fömånspaket som bland annat innehåller ett bonussystem, friskvårdsbidrag, tjänstepension och regelbundna personalaktiviteter.

Erfarenhet och kompetens:

Vi söker dig med en universitetsexamen eller liknande erfarenhet med inriktning mot produktions- eller maskinteknik. Kunskap och erfarenhet av enklare PLC-programmering. Erfarenhet av produktionsutveckling och LEAN-arbete. Ett genuint teknikintresse där du gillar att lösa tekniska problem. Goda kunskaper i engelska både i tal och skrift. Det är även meriterande om du tidigare har arbetat i ERP-system.

Personliga egenskaper:

Vi värdesätter att du har erfarenhet av förändringsarbete, detta ställer även krav på god kommunikation. Du bör vara självgående och drivande för att söka upp nödvändig information för att lösa uppgiften.

Frågor kring tjänsten?

Kontakta rekryterande chef Pär Mårmark på tfn +46 72 454 86 53, eller via mail: [email protected]

Rekryteringen omfattas av ett löpande urval, ansök redan idag! Visa mindre

Underhållschef med styrkan att förändra

Vill du bli en del av oss och bidra till det klimatneutrala samhället på en av Europas modernaste anläggningar? Vår organisation växer och till vår produktion i Arvika söker vi nu en senior ledare som ska driva och utveckla verksamhetens underhållsarbete. På Thermia utvecklar, producerar och marknadsför vi värmepumpsystem för uppvärmning, varmvatten, och kyla. Vi är ett av de ledande företagen på den europeiska marknaden och har 100 års erfarenhet av in... Visa mer
Vill du bli en del av oss och bidra till det klimatneutrala samhället på en av Europas modernaste anläggningar? Vår organisation växer och till vår produktion i Arvika söker vi nu en senior ledare som ska driva och utveckla verksamhetens underhållsarbete.

På Thermia utvecklar, producerar och marknadsför vi värmepumpsystem för uppvärmning, varmvatten, och kyla. Vi är ett av de ledande företagen på den europeiska marknaden och har 100 års erfarenhet av innovativ värme. Sedan 2018 är vi en del av Stiebel Eltron-koncernen med mer än 6 000 anställda.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I din roll som Underhållschef leder och koordinerar du den dagliga verksamheten parallellt med vidareutveckling och förbättringsarbete. Du ansvarar för att utveckla företagets underhållssystem tillsammans med din avdelning och resten av organisationen. Ditt team består idag av underhållsmekaniker, elektriker samt fixturbyggare. Som Underhållschef blir du en del av ledningsgruppen för Supply Chain med ansvar för försörjnings- och produktionskedjan.

Exempel på dina kommande arbetsuppgifter är:

- Personalansvar för avdelningen och dess kompetensutveckling
- Tvärfunktionellt arbete med fabrikens övriga produktionsledare
- Kontakt med leverantörer samt budgetansvar över avdelningen
- Resurssättning, planering och prioritering av arbete.

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, din sociala kompetens och kommunikativa förmåga. I ditt ledarskap är du trygg och närvarande med styrkan att driva ditt team mot organisationens gemensamma mål. Vi ser att du är lyhörd, ödmjuk och pedagogisk men också tydlig i ditt beslutsfattande. I din roll är det viktigt med ansvar, samarbete samt att du är kund- och lösningsorienterad.

Den erfarenhet och kompetens vi efterfrågar är:

- Eftergymnasial utbildning, exempelvis inom ledarskap, LEAN, TPM eller mångårig erfarenhet inom tillverkande industri
- Flera års erfarenhet av att leda personal inom tillverkande industri
- Djupgående kunskaper inom underhåll och de olika delar
- Förmåga att se och analysera händelsekedjor
- Goda kunskaper inom Microsoft Officepaketet.

Vi ser det som särskilt meriterande med arbetslivserfarenhet eller kunskap inom följande områden:

- Riskanalyser inom maskinutrustning sett till säkerhet och tillgänglighet
- Problemlösning och rotorsaksanalyser
- Projektarbete i tvärfunktionella utvecklingsteam
- Processutveckling

Vi erbjuder:

- Ett omväxlande arbete där du får chansen att tillsammans med kunniga och engagerade kollegor arbeta med produkter som bidrar till en hållbar samhällsutveckling.
- Stora möjligheter att växa tillsammans med företaget och utvecklas utefter dina egna drivkrafter.
- Ett omfattande förmånspaket som bland annat innehåller ett bonussystem, friskvårdsbidrag, tjänstepension och regelbundna personalaktiviteter.

Frågor kring tjänsten?

Kontakta vår Direktor Supply Chain Erik Nilsson, på tfn: +46761410106, eller via mail: [email protected]

Känner du att du är rätt person för tjänsten samt att du vill vara med och bidra på vår tillväxtresa? Ansök redan idag då rekryteringen omfattas av ett löpande urval! Visa mindre

Produktionscontroller

Ansök    Feb 23    Thermia AB    Controller
Besitter du ett genuint intresse för ekonomi och förbättringsarbete? Vill du samtidigt vara en del av ett företag som bidrar till en mer hållbar vardag? Då kan rollen som Produktionscontroller vara tjänsten för dig!   Kort om verksamheten  Thermia Värmepumpar utvecklar, producerar och marknadsför värmepumpsystem för uppvärmning, varmvatten, och kyla. Vi är idag ett av de ledande företagen på den europeiska marknaden och har samlat de flesta av företag... Visa mer
Besitter du ett genuint intresse för ekonomi och förbättringsarbete? Vill du samtidigt vara en del av ett företag som bidrar till en mer hållbar vardag? Då kan rollen som Produktionscontroller vara tjänsten för dig!  

Kort om verksamheten 

Thermia Värmepumpar utvecklar, producerar och marknadsför värmepumpsystem för uppvärmning, varmvatten, och kyla.

Vi är idag ett av de ledande företagen på den europeiska marknaden och har samlat de flesta av företagets nyckelfunktioner till Arvika. Thermia är en del av Stiebel Eltron-koncernen som idag har mer än 4 000 anställda. 

Vi befinner oss i stark tillväxt och som ett led i detta utökas nu organisationen med en Produktionscontroller som kommer ha en nyckelroll i att säkerställa finansiell transparens genom hela värdekedjan.

Du erbjuds 

- Ett omväxlande arbete där du får chansen att tillsammans med kunniga och engagerade kollegor arbeta för en hållbar samhällsutveckling.
- Möjligheten att vara en del av vår tillväxtresa där du får påverka framtida standard för rollen som controller hos oss. 
- Ett omfattande förmånspaket som bland annat innehåller ett bonussystem, friskvårdsbidrag, tjänstepension och regelbundna personalaktiviteter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer öka fokus på företagets kostnader kopplat till produktionsprocessen, logistik- och lagerhantering samt köpt material. Förbättra stödet till de ansvariga inom dessa områden för att bättre kunna styra och leda verksamheten ur ett ekonomiskt perspektiv. 

Som produktionscontroller på Thermia skall du bland annat  

- Analysera och tolka resultat i hela värdekedjan samt föreslå och ge rekommendationer och förbättringar.
- Säkerställa rapportering gällande material-, tillverknings-, lager- och logistik för att förbättra operativa prestanda samt öka produktivitet.
- Säkerställa att produktions- och verksamhetsrelaterad information återspeglas på rätt sätt i utfall, budget och prognoser. 

Hos oss kommer du att ingå i ekonomiavdelningen och rapportera till CFO. I ditt dagliga arbete kommer du att samarbeta med nyckelpersoner från flera funktioner i företaget.    

Vi söker dig som:

Har en eftergymnasial utbildning och goda kunskaper i både svenska och engelska. Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter är meriterande.   

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen hos oss.  Du har god kommunikativ förmåga och trivs med tvärfunktionellt arbete i team. Vidare besitter du en analytisk sida samt en vilja att förbättra och förändra. 

Frågor eller funderingar kring tjänsten? 

Kontakta Maria Fogelberg, CFO, via mail ([email protected]) eller tlf (+46 70 201 16 00).

Rekryteringen omfattas av ett löpande urval.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Kommunikatör

Ansök    Feb 13    Thermia AB    Informatör/Kommunikatör
Är du en driven kommunikatör som vill jobba i ett företag som är en del av lösningen på vår tids största utmaning, den globala uppvärmningen?  Thermia Värmepumpar utvecklar, producerar och marknadsför värmepumpsystem för uppvärmning, varmvatten, och kyla. Thermia utgår från en av Europas modernaste anläggningar och är ett av de ledande företagen på den europeiska marknaden. Thermia är en del av Stiebel Eltron-koncernen som idag har mer än 5 000 anställ... Visa mer
Är du en driven kommunikatör som vill jobba i ett företag som är en del av lösningen på vår tids största utmaning, den globala uppvärmningen? 

Thermia Värmepumpar utvecklar, producerar och marknadsför värmepumpsystem för uppvärmning, varmvatten, och kyla.

Thermia utgår från en av Europas modernaste anläggningar och är ett av de ledande företagen på den europeiska marknaden. Thermia är en del av Stiebel Eltron-koncernen som idag har mer än 5 000 anställda.

Vi söker nu en Kommunikatör som kommer ha en viktig roll i att utveckla och stärka vårt kommunikations- och påverkansarbete både internt och externt. 

Tjänsten innefattar bland annat följande arbetsområden:

- Ansvara för intern och extern kommunikation i samråd med VD och HR funktionen
- Planera, skapa och publicera intresseväckande innehåll till sociala medier
- Deltagande på arbetsmarknadsmässor
- Bistå organisationen med råd och stöd i kommunikationsfrågor. Det kan gälla såväl redaktionellt arbete som grafisk produktion och film
- Ansvarig för intranät
- Diverse administrativa arbetsuppgifter

Erfarenhet och kompetens:

För att trivas och lyckas i rollen ser vi gärna att du:

- Har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska
- Har högskoleutbildning inom medie/kommunikationskunskap eller liknande erfarenhet
- Har en naturlig fallenhet att prata inför människor
- Är drivande, strukturerad, och noggrann 
- Är lösningsorienterad och prestigelös
- Har förmåga att arbeta självständigt, prioritera och fatta egna beslut
- Är motiverande och entusiasmerande

Vi erbjuder:

Ett omväxlande arbete där du får chansen att tillsammans med kunniga och engagerade kollegor arbeta för en hållbar samhällsutveckling. Ett varierande jobb där du arbetar tvärfunktionellt med de olika funktionerna i företaget och har stor möjlighet till att påverka. Stora möjligheter att växa tillsammans med teamet och utvecklas utefter dina egna drivkrafter. Ett omfattande förmånspaket som bland annat innehåller ett bonussystem, friskvårdsbidrag, tjänstepension och regelbundna personalaktiviteter.

Är du intresserad?

Vid frågor om tjänsten kontakta då vår HR Chef Peter Särnblad på tfn 070-294 47 94. Visa mindre

Är du Thermias nya Laboratorietekniker?

Ansök    Jun 29    Thermia AB    Laboratorietekniker, kemi
Vill du bli en del av oss och utveckla morgondagens värmepumpar på en av Europas modernaste anläggningar? Till vårt forsknings- och utvecklingscenter i Arvika söker vi nu en ansvarstagande och engagerad laboratorietekniker. På Thermia utvecklar, producerar och marknadsför vi värmepumpsystem för uppvärmning, varmvatten, och kyla. Vi är ett av de ledande företagen på den europeiska marknaden och har 100 års erfarenhet av innovativ värme. Sedan 2018 är vi ... Visa mer
Vill du bli en del av oss och utveckla morgondagens värmepumpar på en av Europas modernaste anläggningar? Till vårt forsknings- och utvecklingscenter i Arvika söker vi nu en ansvarstagande och engagerad laboratorietekniker.

På Thermia utvecklar, producerar och marknadsför vi värmepumpsystem för uppvärmning, varmvatten, och kyla. Vi är ett av de ledande företagen på den europeiska marknaden och har 100 års erfarenhet av innovativ värme. Sedan 2018 är vi en del av Stiebel Eltron-koncernen med mer än 5 000 anställda.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Din roll blir viktig i utvecklingen av morgondagens energilösningar med hållbarhet i fokus. Du kommer att jobba med att testa och utvärdera värmepumpar och tillhörande komponenter. Arbetet sker till stor del i tvärfunktionella projekt där vi gemensamt tar produkten från konceptstadie till produktionssättning. Mycket av arbetet sker i nära samarbete med övriga avdelningar inom R&D samt produktion, kvalitetsavdelningen och underleverantörer.

Exempel på dina kommande arbetsuppgifter är:

- Stötta produktutvecklingsprojekten med tester på prototyper och färdiga värmepumpar.
- Sätta samman lämpliga testuppställningar och systemlösningar för produkttestning.
- Deltaga i installationsprojekt av ny testutrustning samt förbättringsprojekt i labbet.
- Testa och utvärdera kyltekniska konstruktioner och nya produktkoncept.
- Kalibrering av testutrustning.

Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och din sociala kompetens. Som person ser vi att du är ordningsam, nyfiken på nya utmaningar och har både förmåga och vilja att nå resultat. Du har god samarbetsförmåga och trivs med tvärfunktionellt arbete i team.

Den erfarenhet och kompetens vi efterfrågar är:
- Yrkesutbildning (KY-/YH-utbildning) inom energiteknik eller motsvarande.
- God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
- Goda kunskaper i Microsoft Officepaketet.

Vi ser det som särskilt meriterande med arbetslivserfarenhet eller kunskap inom följande områden:

- Installation av värmepumpar och/eller kylsystem.
- Projektarbete i tvärfunktionella utvecklingsteam.
- Produktutveckling inom tillverkande industri. 

Vi erbjuder:
- Ett omväxlande arbete där du får chansen att tillsammans med kunniga och engagerade kollegor arbeta med produkter som bidrar till en hållbar samhällsutveckling.
- Stora möjligheter att växa tillsammans med företaget och utvecklas utefter dina egna drivkrafter.
- Ett omfattande förmånspaket som bland annat innehåller ett bonussystem, friskvårdsbidrag, tjänstepension och regelbundna personalaktiviteter.

Frågor kring tjänsten?
Kontakta avdelningschef, Stefan Wingskog, på tfn: +46 70 2209824, eller via mail: [email protected]

Rekryteringen omfattas av ett löpande urval, ansök redan idag! Visa mindre

HR Support

Har du ett genuint intresse för människor och brinner för kompetensförsörjning? Letar du samtidigt efter ett omväxlande arbete där du får chansen att tillsammans med kunniga och engagerade kollegor arbeta för en hållbar samhällsutveckling? Thermia utvecklar, producerar och marknadsför värmepumpsystem för uppvärmning, varmvatten, och kyla. Vi utgår från en av Europas modernaste anläggningar och är ett av de ledande företagen på den europeiska marknaden ... Visa mer
Har du ett genuint intresse för människor och brinner för kompetensförsörjning? Letar du samtidigt efter ett omväxlande arbete där du får chansen att tillsammans med kunniga och engagerade kollegor arbeta för en hållbar samhällsutveckling?

Thermia utvecklar, producerar och marknadsför värmepumpsystem för uppvärmning, varmvatten, och kyla.

Vi utgår från en av Europas modernaste anläggningar och är ett av de ledande företagen på den europeiska marknaden och vi befinner oss i en mycket stark tillväxt. Thermia är en del av Stiebel Eltron-koncernen som idag har ca 4 000 anställda.

Till vårt kontor i Arvika söker vi nu en HR support mot rekrytering och kompetensförsörjning där du kommer att ingå i ett glatt och starkt HR-team med mycket engagemng och hög tillit till varandra.

Tjänsten innebär bland annat

- Ansvara för rekryteringsprocessen från uppstart till val av slutkandidat. Du ansvarar för hela processen och genomför samtliga steg i samarbete med berörda intressenter.
- Uppföljning av arbetet och se till att interna kunder får rätt kvalitet och säkerställer en excellent kandidatupplevelse under processens gång.
- Representera arbetsgivaren gentemot interna och externa kandidater och arbeta aktivt med att kommunicera och stärka arbetsgivarens arbetsgivarvarumärke.
- Arbeta proaktivt för kommande kompetensbehov.
- Vara flexibel och bidra till övriga HR relaterade arbetsuppgifter vid behov.

Erfarenhet och kompetens

Vi söker dig med eftergymnasial utbildning, önskvärt inom HR, personalvetare eller motsvarande. Du behöver kunna föra dig obehindrat i såväl svenska som engelska. Det är även meriterande om du har erfarenhet av rekrytering, bemanning eller annat HR arbete.

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen är det viktigt att du har lätt för att ta kontakt med nya personer och skapa förtroende hos våra medarbetare. Det är också viktigt att du arbetar strukturerat och serviceorienterat.

Vi ser att du som söker gillar att jobba i en omväxlande miljö med mycket problemlösning. Du är självständig på din väg mot uppsatta mål. Du besitter även en god förmåga att kunna samarbeta och vara flexibel när det behövs. Du håller en positiv attityd och bidrar till god stämning.Du erbjuds

- Vara en del av ett företag där hållbarhet och utveckling står i fokus.
- Ett varierande jobb där du arbetar tvärfunktionellt med de olika funktionerna i företaget och har stor möjlighet till att påverka.
- Stora möjligheter att växa tillsammans med teamet och utvecklas utefter dina egna drivkrafter.
- Ett omfattande förmånspaket som bland annat innehåller ett bonussystem, friskvårdsbidrag, tjänstepension och regelbundna personalaktiviteter

Frågor kring tjänsten?

Kontakta vår HR Direktör, Peter Särnblad på tfn: +46 70 294 47 94, eller via mail: [email protected]

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Elkonstruktör

Ansök    Jan 16    Thermia AB    Elkonstruktör
Letar du efter ett omväxlande arbete där du får chansen att tillsammans med kunniga och engagerade kollegor arbeta för en hållbar samhällsutveckling? Thermia Värmpepumpar är en del av lösningen på vår tids största utmaning, den globala uppvärmningen. Vi ser till att människor får sina hem och arbetsplatser rätt tempererade både sommar och vinter till lägsta möjliga miljöbelastning och kostnad. Vi vet att du som söker dig till oss vill vara med och bid... Visa mer
Letar du efter ett omväxlande arbete där du får chansen att tillsammans med kunniga och engagerade kollegor arbeta för en hållbar samhällsutveckling?

Thermia Värmpepumpar är en del av lösningen på vår tids största utmaning, den globala uppvärmningen.

Vi ser till att människor får sina hem och arbetsplatser rätt tempererade både sommar och vinter till lägsta möjliga miljöbelastning och kostnad. Vi vet att du som söker dig till oss vill vara med och bidra till en bättre värld.

Vi utvecklar, producerar och marknadsför värmepumpsystem för uppvärmning, varmvatten, och kyla. Vi utgår från en av Europas modernaste anläggningar och är ett av de ledande företagen på den europeiska marknaden. Thermia är en del av Stiebel Eltron-koncernen som idag har ca 4 000 anställda.

Till vårt forsknings- och utvecklingscentrum i Arvika söker vi nu en Elkonstruktör som kommer att ha en nyckelroll i utvecklingen av morgondagens energilösningar. Du kommer att jobba med design av våra produkters allt mer avancerade elsystem. Arbetet sker till stor del i tvärfunktionella projekt där vi gemensamt tar produkten från koncept till produktion.

Tjänsten innebär bland annat: 

- Konstruktion av elsystem
- Val och dimensionering av komponenter
- Framställning av kretsscheman, ritningar och tekniska specifikationer
- Prototypframtagning
- Provning med avseende på produktsäkerhet och EMC
- Initiering av tredjepartsprovning av produkter
- Produktvård och förbättringar på befintliga produkter i samarbete med produktion, kvalitetsavdelning och leverantörer
- Komponentansvar inom området el/elektromekaniska komponenter
- Fungera som teknisk expertis internt och gentemot våra leverantörer

Erfarenhet och kompetens

- Högskoleutbildning inom elektroteknik, kraftelektronik eller motsvarande
- Arbetslivserfarenhet från produktutveckling inom tillverkande industri är meriterande
- God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Personliga egenskaper

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen hos oss. Som person är du engagerad, ordningsam, nyfiken på nya utmaningar och har förmåga/vilja att nå resultat. Du trivs med tvärfunktionellt arbete i team.

Du erbjuds

- Vara del av ett företag där hållbarhet och utveckling står i fokus.
- Ett varierande jobb där du arbetar tvärfunktionellt med de olika funktionerna i företaget och har stor möjlighet till att påverka.
- Stora möjligheter att växa tillsammans med teamet och utvecklas utefter dina egna drivkrafter.
- Ett omfattande förmånspaket som bland annat innehåller ett bonussystem, friskvårdsbidrag, tjänstepension och regelbundna personalaktiviteter.

Frågor kring tjänsten?

Kontakta vår Konstruktionschef, Martin Hamberg på tfn: +46 570 84727, eller via mail: [email protected]

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Kylkonstruktör

Thermia Värmepumpar utvecklar, producerar och marknadsför värmepumpsystem för uppvärmning, varmvatten, och kyla. Thermia utgår från en av Europas modernaste anläggningar och är ett av de ledande företagen på den europeiska marknaden. Thermia är en del av Stiebel Eltron-koncernen som idag har mer än 4 000 anställda. Till vårt forsknings- och utvecklingscenter i Arvika söker vi nu en ansvarstagande och engagerad kylkonstruktör. Huvudsakliga arbetsuppgif... Visa mer
Thermia Värmepumpar utvecklar, producerar och marknadsför värmepumpsystem för uppvärmning, varmvatten, och kyla.

Thermia utgår från en av Europas modernaste anläggningar och är ett av de ledande företagen på den europeiska marknaden. Thermia är en del av Stiebel Eltron-koncernen som idag har mer än 4 000 anställda.

Till vårt forsknings- och utvecklingscenter i Arvika söker vi nu en ansvarstagande och engagerad kylkonstruktör.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som Kylkonstruktör på Thermia kommer du ha en nyckelroll i utvecklingen av morgondagens energilösningar där hållbarhet är i fokus. Du får ansvar för att utveckla kyltekniska lösningar som möter högt ställda krav från våra återförsäljare och kunder. Arbetet sker till stor del i tvärfunktionella projekt där vi gemensamt tar produkten från koncept till produktion. Mycket av arbetet sker även i nära samarbete med produktion, kvalitetsavdelning och underleverantörer.

Exempel på dina kommande arbetsuppgifter är:

- Specificera, dimensionera och utvärdera kyltekniska komponenter.
- Utveckla, verifiera och optimera kyltekniska konstruktioner.
- Utveckling av nya produktkoncept.
- Upprätta tekniska underlag för kylkonstruktioner.
- Upprätthålla kontakter med leverantörer av kyltekniska komponenter.

Produktvårdsarbete och förbättringar av befintliga produkter.

Erfarenhet och kompetens
Högskole-/civilingenjörsutbildning inom kylteknik, energiteknik eller motsvarande. Minst tre års erfarenhet från kyltekniskt arbete. God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Särskilt meriterande är arbetslivserfarenhet inom något/några av följande områden:

Kylteknisk dimensionering. Specialistkunskap inom kylkretskomponenter. Tvärfunktionellt arbete. Produktutveckling inom tillverkande industri. Upparbetat kontaktnät bland leverantörer av kylkretskomponenter.

Personliga egenskaper
Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen hos oss. Som person är du engagerad, ordningsam, nyfiken på nya utmaningar och har både förmåga och vilja att nå resultat. Du har god samarbetsförmåga och trivs med tvärfunktionellt arbete i team.

Övrigt
Vi erbjuder:

Ett omväxlande arbete där du får chansen att tillsammans med kunniga och engagerade kollegor arbeta för en hållbar samhällsutveckling. Ett varierande jobb där du arbetar tvärfunktionellt med de olika funktionerna i företaget och har stor möjlighet till att påverka. Stora möjligheter att växa tillsammans med teamet och utvecklas utefter dina egna drivkrafter. Ett omfattande förmånspaket som bland annat innehåller ett bonussystem, friskvårdsbidrag, tjänstepension och regelbundna personalaktiviteter.

Frågor kring tjänsten?
Kontakta avdelningschef, Stefan Wingskog, på tfn: +46 70 2209824, eller via mail: [email protected] Visa mindre

Lösningsarkitekt

Drivs du av att förvandla behov till riktiga lösningar och samtidigt vill vara en del av ett företag som ständigt jobbar för att minska miljöbelastningen? Värdesätter du även en arbetsplats där gemenskapen är en aktiv del av varje vardag? Då har vi på Thermia jobbet för dig. Vilka är vi? Thermia är en av de ledande aktörerna på europas värmepumpsmarknad. Thermia är en del av Stiebel Eltron koncernen som idag har ca 3900 anställda och har sedan 1923 ver... Visa mer
Drivs du av att förvandla behov till riktiga lösningar och samtidigt vill vara en del av ett företag som ständigt jobbar för att minska miljöbelastningen? Värdesätter du även en arbetsplats där gemenskapen är en aktiv del av varje vardag? Då har vi på Thermia jobbet för dig.

Vilka är vi?

Thermia är en av de ledande aktörerna på europas värmepumpsmarknad. Thermia är en del av Stiebel Eltron koncernen som idag har ca 3900 anställda och har sedan 1923 verkat för smarta lösningar inom energi och uppvärmning, där vi idag fokuserar på att ta tillvara på solens energi som lagrats i mark, luft och vatten. Trots att vi redan tillverkar en av marknadens absolut bästa lösningar strävar vi alltid efter innovation och att förbättra varje enskild del av värmepumpens teknologi och tjänsteutbud. För slutkunden innebär detta den bästa totalekonomin, största tryggheten och högsta bekvämligheten – oavsett om det är i en privatbostad eller en storskalig installation.

Vad innebär jobbet?

Som lösningsarkitekt  tar du en ledande roll i att förverkliga den kundbehovsdrivna utvecklingen i våra värmepumpar. Tillsammans med de kommersiella produktägarna kommer du skapa en koppling mellan användarens behov och de lösningar som uppfyller dem. Lösningsarkitekten är teknisk produktägare de för system och tjänster som vi utvecklar och förvaltar. Du är insatt på de tekniska aspekterna på en övergripande nivå och jobbar nära DevOps, samtidigt som du är en koppling mellan våra utvecklare och kund och hjälper till att förtydliga och säkra processen i alla dess led.

I ditt arbete kan du moderera workshops, kartlägga processer, förtydliga behov – hos både interna och externa kunder – för att skapa gemensamma bilder över vad som skapar värde hos alla intressenter inom och utanför Thermia. Lösningsarktitektens ansvar är att utifrån kundbehov och krav projektleda den tekniska lösningen, vilket i sin tur innebär bland annat beställning, uppföljning, rapportering och analys tills lösningen är färdigställd.

På Thermia jobbar vi agilt och tvärfunktionellt, vilket innebär att vi kontinuerligt samarbetar med varandra, snarare än att varje avdelning avslutar sin del och skickar vidare projektet. Vi samarbetar därför mycket i Atlassian (Jira), och du blir som en scrummaster för dina projekt.

Varför Thermia?

Hos oss får du en arbetsplats med mycket flexibilitet och gemenskap – samtidigt som du får vara med och utveckla morgondagens lösningar för våra värmepumpar. En av de sakerna vi är mest stolta över är hur låg personalomsättning vi har på Thermia - folk trivs och stannar. Vi på Thermia har en god personalpolitik och erbjuder ett omfattande förmånspaket som bland annat innehåller ett bonussystem, friskvårdsbidrag, tjänstepension och regelbundna personalaktiviteter där vi ofta umgås utanför kontorets ramar. Vi erbjuder även en flexibel arbetsplats där möjlighet till distansarbete finns.

Vad vi förväntar oss av dig?

Vi tror att du har en ingenjörsutbildning eller en högskoleutbildning inom datavetenskap, med åtminstone några års arbetslivserfarenhet – detta för att ha erfarenhet av business, beslutsprocesser, olika typer av system och hur de ter sig i verkligheten. 

Då vi samarbetar med partners både i och utanför sverige är att tala och skriva både engelska och svenska ett krav. Vidare tror vi att du har erfarenhet av systemutveckling, DevOps, IT-arkitektur och agilt utvecklingsarbete.  Slutligen är det det meriterande med erfarenhet av Figma, Azure, Jira/Atlassian och/eller IT-arkitektur, men detta är inte ett måste.

Vi lägger stor vikt på personlighet och vilja, och tror att du är en social person som är relationsbyggande, en bra lyssnare, intitiativtagande och någon som har en stor vilja att nå mål och utveckla både sig själv och våra produkter. Vidare är du självmotiverad och har en stark känsla för ägarskap och ansvar, samt att du motiveras av att leverera förväntade resultat.

Vid frågor, kontakta:

Magnus Larsson, R&D Director via +46-76-828-57-23 eller [email protected]

Vi ser fram emot att höra från dig! Visa mindre

Materialplanerare

Ansök    Dec 22    Thermia AB    Materialplanerare
Thermia Värmepumpar utvecklar, producerar och marknadsför värmepumpsystem för uppvärmning, varmvatten, och kyla. Thermia utgår från en av Europas modernaste anläggningar och är ett av de ledande företagen på den europeiska marknaden. Thermia är en del av Stiebel Eltron koncernen som idag har ca 4 000 anställda.  Vi är en del av lösningen på vår tids största utmaning, den globala uppvärmningen. Vi ser till att människor får sina hem och arbetsplatser rä... Visa mer
Thermia Värmepumpar utvecklar, producerar och marknadsför värmepumpsystem för uppvärmning, varmvatten, och kyla.

Thermia utgår från en av Europas modernaste anläggningar och är ett av de ledande företagen på den europeiska marknaden. Thermia är en del av Stiebel Eltron koncernen som idag har ca 4 000 anställda. 

Vi är en del av lösningen på vår tids största utmaning, den globala uppvärmningen. Vi ser till att människor får sina hem och arbetsplatser rätt tempererade både sommar och vinter till lägsta möjliga miljöbelastning och kostnad. Vi vet att du som söker dig till oss vill vara med och bidra till en bättre värld.

Du erbjuds

- Vara del av ett företag där hållbarhet och utveckling står i fokus.
- Ett varierande jobb där du arbetar tvärfunktionellt  med de olika funktionerna i företaget och har stor möjlighet till att påverka.
- Omfattande förmånspaket som bland annat innehåller ett bonussystem, friskvårdsbidrag, tjänstepension och regelbundna personalaktiviteter.

Information om tjänsten

Thermia AB söker nu Materialplanerare till fabriken i Arvika. Som materialplanerare är du ansvarig för att hålla en god nivå gällande materialflödet.

I rollen står du inför olika typer av problemlösning i ett högt tempo. Exempel på detta är att hantera brådskande ärenden gällande leveranser, bristnoterade artiklar, leverantörsutveckling, uppföljning och analyser.

Du kommer att vara involverad i aktiviteter med syftet att utveckla leverantörer kopplat till bristnoterade artiklar. Du kommer att jobba tvärfunktionellt med funktioner som kvalité, inköp, ekonomi, produktionsteknik, produktion, order och R&D.

Vi söker dig som:

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen hos Thermia. Du är serviceinriktad, analytisk, kommunikativ och uthållig. Du har även goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Det är meriterade om du har utbildning inom logistik, eller tidigare arbetserfarenhet inom inköp och/eller logistik.

Har du frågor eller funderingar om tjänsten?

Kontakta vår avdelningschef Johan Gustafsson tfn: +46 70-237 10 15, eller via [email protected] Visa mindre

Marknadsassistent

Ansök    Nov 18    Thermia AB    Marknadsplanerare
Har du en positiv attityd, brinner för kommunikation och har både känsla för ordning och reda och färg och form? Thermia Värmepumpar är ett starkt växande företag på en framtidsmarknad och vi utökar nu vårt team Marknad Sverige med en Marknadsassistent. Thermia Värmepumpar utvecklar, producerar och marknadsför värmepumpssystem för uppvärmning, varmvatten och kyla. Thermia startades 1923 i Arvika, som fortfarande är centrum för verksamheten med 260 anstä... Visa mer
Har du en positiv attityd, brinner för kommunikation och har både känsla för ordning och reda och färg och form? Thermia Värmepumpar är ett starkt växande företag på en framtidsmarknad och vi utökar nu vårt team Marknad Sverige med en Marknadsassistent.

Thermia Värmepumpar utvecklar, producerar och marknadsför värmepumpssystem för uppvärmning, varmvatten och kyla. Thermia startades 1923 i Arvika, som fortfarande är centrum för verksamheten med 260 anställda. Företaget är idag ett av de ledande på den europeiska marknaden och ägs av Stiebel Eltron som är en tysk värmepumpstillverkare med cirka 4 000 anställda i hela koncernen.

Varför Thermia? 

- Ett varierande och utmanande jobb där du har kontakt med många människor och funktioner i företaget och har stor möjlighet till att påverka.
- Du kommer bli en del av ett inkluderande och innovativt företag som värdesätter personalen högt.
- Vi erbjuder dig ett omfattande fömånspaket som bland annat innehåller ett bonussystem, friskvårdsbidrag, tjänstepension och regelbundna personalaktiviteter.

Arbetsuppgifter

Hos Thermia Värmepumpar får du jobba brett med stöd i marknadsfrågor för Thermia Värmepumpar på den svenska marknaden.

Arbetet omfattar bland annat:

- Producera grafiskt material för print och digitala medier
- Administrera och skapa innehåll för hemsida
- Visst redaktörskap för sociala media
- Stödja återförsäljare och regionchefer med marknadsmaterial, mässmonterbokningar, underhåll av kunddata i CRM-system med mera
- Delta i kommunikationsprojekt med interna och externa partners

Kunskapskrav

Vi vill att du har en relevant akademisk examen från högskola eller universitet. Du har god kompetens och erfarenhet inom Adobe Creative Suite. Om du tidigare administrerat hemsidor och besvarat kundfrågor i sociala media är det också meriterande. Du är van vid PowerPoint och inte främmande för Excel. Du kommunicerar väl i både tal och skrift då uppdraget även innehåller viss textbearbetning och kontakt med regionchefer och återförsäljare.

Du som person

Vi letar efter dig som har ett stort engagemang och är nyfiken, social och en naturlig problemlösare. Du tar gärna egna initiativ, arbetar självständigt och utför olika uppgifter inom avdelningen. Du är prestigelös, välstrukturerad och gillar en bred roll som är både kreativ och administrativ.

Även om kompetens inom nyckelprogram är betydande, så lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder

Inom Marknad Sverige och säljorganisationen på Thermia Värmepumpar erbjuder vi ett omväxlande och varierande jobb inom marknadsområdet.

Du kommer att ingå i ett team med goda, energiska och motiverade kollegor som står inför spännande utmaningar på en växande marknad för framtidens smarta uppvärmning.

Du kommer tillhöra Marknad Sverige inom Thermias säljorganisation och placeringsort är Arvika med möjlighet till en viss del distansarbete.

Eventuella frågor kring tjänsten besvaras av Maria Strand Marknadskoordinator, på telefonnummer +46 70 383 97 96. Visa mindre

Chef för Externlager

Thermia Värmepumpar Vill du vara med och bidra till det klimatneutrala samhället? Thermia Värmepumpar tillverkar klimateffektiva produkter och bidrar till att minska de globala utsläppen. Vi skapar komfort och god totalekonomi i människors vardag genom att skapa effektiva och kvalitativa produkter med design i fokus. Företaget är just nu i en mycket expansiv fas där vi måste utveckla vårt externlagerverksamhet för att klara den ökande tillväxten. Vi ... Visa mer
Thermia Värmepumpar

Vill du vara med och bidra till det klimatneutrala samhället?

Thermia Värmepumpar tillverkar klimateffektiva produkter och bidrar till att minska de globala utsläppen.

Vi skapar komfort och god totalekonomi i människors vardag genom att skapa effektiva och kvalitativa produkter med design i fokus.

Företaget är just nu i en mycket expansiv fas där vi måste utveckla vårt externlagerverksamhet för att klara den ökande tillväxten. Vi söker nu en ansvarig chef för denna verksamhet.

Din roll i företaget blir att ansvara för verksamheten som sköter alla utleveranser till kund.  

Vi erbjuder dig:

Då hela vår verksamhet till största del bedrivs i Arvika erbjuder vi möjligheten att få en insyn och medverka i stora delar av vårt företag, från produktidéer till levererad produkt. Ett varierande och utmanande jobb där du träffar många människor och funktioner i företaget och har stor möjlighet till att påverka. Du kommer bli en del av ett inkludernade och innovativt företag som värdesätter personalen högt. Vi erbjuder dig ett omfattande fömånspaket som bland annat innehåller ett bonussystem, friskvårdsbidrag, tjänstepension och regelbundna personalaktiviteter.

Tjänsten innebär:

Som Chef över logistikcentret ansvarar du för verksamheten och dess processer vilket innefattar:

- Systematiskt arbetsmiljöarbete, incidentrapportering
- Transporter och transportavtal till kund
- Färdigvarulager och reservdelslager
- Godsmottagning av transporter från fabriken och underleverantörer av reservdelar
- Operativt inköp av förbrukningsmaterial och reservdelar
- Paketering, hantering och förädling av reservdelar och färdigvaror

Tjänsten innefattar följande ansvarsområden:

- Personal-, arbetsmiljö- och budgetansvar
- Planering och styrning av den dagliga verksamheten
- Aktivt arbeta med ständiga förbättringar genom din personal
- Säkerställa resurser och kompetenser för de olika funktionerna i logistikcentret
- Aktivt hantera samordningen och kommunikationen mellan order, produktion och lager 
- Skapa processer, rutiner, stödverktyg för verksamheten
- Säkerställa att interna och externa processer, policyer och krav följs och uppfylls
- Upphandla utrustning, emballage, transporter, program och konsulttjänster tillhörande logistikcentret

Erfarenhet och kompetens:

För att trivas och lyckas i rollen som tror vi att du:

- Har eftergymnasial utbildning med inriktning mot logistik.
- Har minst fem års ledar- och chefserfarenhet.
- Har erfarenhet av lager / logistik.
- Har mycket goda kunskaper och erfarenhet av Lean Production.
- Kunskap om regelverk för transport, export, förtullning
- Har erfarenhet av kommersiella relationer med externa parter.
- Har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska.
- Är lösningsorienterad och affärsmässigt medveten.
- Har förmåga att arbeta självständigt och fatta egna beslut.
- Är motiverande och entusiasmerande. 

Är du intresserad?

Vid frågor om tjänsten kontakta då vår fabrikschef Erik Nilsson på tfn +46 570 813 79. Visa mindre

Produktchef Intercompany

Om verksamheten  Thermia Värmepumpar utvecklar, producerar och marknadsför värmepumpsystem för uppvärmning, varmvatten, och kyla. Thermia utgår från en av Europas modernaste anläggningar och är ett av de ledande företagen på den europeiska marknaden. Thermia är en del av Stiebel Eltron koncernen som idag har ca 3900 anställda.  Vi är en del av lösningen på vår tids största utmaning, den globala uppvärmningen. Vi ser till att människor får sina hem och... Visa mer
Om verksamheten 

Thermia Värmepumpar utvecklar, producerar och marknadsför värmepumpsystem för uppvärmning, varmvatten, och kyla.

Thermia utgår från en av Europas modernaste anläggningar och är ett av de ledande företagen på den europeiska marknaden. Thermia är en del av Stiebel Eltron koncernen som idag har ca 3900 anställda. 

Vi är en del av lösningen på vår tids största utmaning, den globala uppvärmningen. Vi ser till att människor får sina hem och arbetsplatser rätt tempererade både sommar och vinter till lägsta möjliga miljöbelastning och kostnad. Vi vet att du som söker dig till oss vill vara med och bidra till en bättre värld.  

Kort om tjänsten  

Till vårt huvudkontor i Arvika söker vi nu en produktchef intercompany som kommer arbeta med Thermias moder- och systerbolag för att säkerställa att lång – och kortsiktig produktportfölj planeras, utvecklas och levereras baserat på företagens och deras kunders behov. Drivs du av och tycker det är stimulerande att vara med och påverka branschen kommer du att trivas i den här rollen.  

Vi erbjuder 

- Ett varierande och utmanande jobb där du träffar många människor och funktioner i företaget och har stor möjlighet till att påverka.
- Du kommer bli en del av ett inkluderande och innovativt företag som värdesätter personalen högt.
- Vi erbjuder dig ett omfattande fömånspaket som bland annat innehåller ett bonussystem, friskvårdsbidrag, tjänstepension och regelbundna personalaktiviteter.
- Ett flexibelt arbete där resor förekommer (40 – 60 dagar / år). 

Mer om tjänsten 

Dina arbetsuppgifter som produktchef innebär bland annat 

- Att med utgångspunkt från kontoret i Arvika arbeta tätt med kollegor både lokalt och i Europa för att planlägga hur företagets produkter passar eller kan anpassas/utvecklas för respektive företags egen produktportfölj och varumärke. 
- Att vara spindeln i nätet vid produktrelaterade uppgifter mellan bolag i gruppen.
- Att ansvara för att ditt produktområde lever upp till kundernas förväntningar och att återkoppla internt inom bolagen korsfunktionellt. Kvalitets- och prisförhandlingar kan förekomma. Till din hjälp kommer du förutom kollegorna på avdelningen att ha ett gäng mycket duktiga tekniker och ingenjörer samt en vältrimmad och driven försäljningsorganisation. 

Din profil  

Kvalifikationer 

- Vi söker dig som besitter tidigare arbetslivserfarenhet som inneburit mycket kundkontakt, där du tagit emot kundfeedback, tex som KAM eller liknande. Helst ser vi att du tidigare ansvarat för ett eller flera större kundkonton inom ett brett område, gärna på ett företag med egna komplicerade/sammansatta produkter.
- Svenska och engelska helt obehindrat i tal och skrift.
- Tyska och branscherfarenhet är meriterande. 

Personliga egenskaper 

- För din framgång ser vi att du som person är driven, strukturerad och besitter god kommunikativ förmåga. 
- Vi söker dig som har förmåga att se ett helhetsperspektiv för att på ett strategiskt sätt kunna utveckla vår produktportfölj, på både kort samt lång sikt. 
- En produktchef är slutpunkten på många ärenden, därav behöver du klara ut mycket själv gällande tekniska problem och prissättningar eller krav på produkter som inte finns. Denna information kommer in via andra kanaler, men du som produktchef avgör i slutändan om man ska vilja ta beslut själv i dessa frågor och kunna ta det slutgiltiga ansvaret för dem. Det innebär att du som person är självsäker och vågar ta egna initiativ.  

Vid frågor eller mer information. kontakta: 

Patrik Olsson, Product Portfolio Director, via tlf: + 46 70?399 91 56, eller e-mail: [email protected]

 

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Produktchef Intercompany

Om verksamheten  Thermia Värmepumpar utvecklar, producerar och marknadsför värmepumpsystem för uppvärmning, varmvatten, och kyla. Thermia utgår från en av Europas modernaste anläggningar och är ett av de ledande företagen på den europeiska marknaden. Thermia är en del av Stiebel Eltron koncernen som idag har ca 3900 anställda.  Vi är en del av lösningen på vår tids största utmaning, den globala uppvärmningen. Vi ser till att människor får sina hem och... Visa mer
Om verksamheten 

Thermia Värmepumpar utvecklar, producerar och marknadsför värmepumpsystem för uppvärmning, varmvatten, och kyla.

Thermia utgår från en av Europas modernaste anläggningar och är ett av de ledande företagen på den europeiska marknaden. Thermia är en del av Stiebel Eltron koncernen som idag har ca 3900 anställda. 

Vi är en del av lösningen på vår tids största utmaning, den globala uppvärmningen. Vi ser till att människor får sina hem och arbetsplatser rätt tempererade både sommar och vinter till lägsta möjliga miljöbelastning och kostnad. Vi vet att du som söker dig till oss vill vara med och bidra till en bättre värld.  

Kort om tjänsten  

Till vårt huvudkontor i Arvika söker vi nu en produktchef intercompany som kommer arbeta med Thermias moder- och systerbolag för att säkerställa att lång – och kortsiktig produktportfölj planeras, utvecklas och levereras baserat på företagens och deras kunders behov. Drivs du av och tycker det är stimulerande att vara med och påverka branschen kommer du att trivas i den här rollen.  

Vi erbjuder 

- Ett varierande och utmanande jobb där du träffar många människor och funktioner i företaget och har stor möjlighet till att påverka.
- Du kommer bli en del av ett inkluderande och innovativt företag som värdesätter personalen högt.
- Vi erbjuder dig ett omfattande fömånspaket som bland annat innehåller ett bonussystem, friskvårdsbidrag, tjänstepension och regelbundna personalaktiviteter.
- Ett flexibelt arbete där resor förekommer (40 – 60 dagar / år). 

Mer om tjänsten 

Dina arbetsuppgifter som produktchef innebär bland annat 

- Att med utgångspunkt från kontoret i Arvika arbeta tätt med kollegor både lokalt och i Europa för att planlägga hur företagets produkter passar eller kan anpassas/utvecklas för respektive företags egen produktportfölj och varumärke. 
- Att vara spindeln i nätet vid produktrelaterade uppgifter mellan bolag i gruppen.
- Att ansvara för att ditt produktområde lever upp till kundernas förväntningar och att återkoppla internt inom bolagen korsfunktionellt. Kvalitets- och prisförhandlingar kan förekomma. Till din hjälp kommer du förutom kollegorna på avdelningen att ha ett gäng mycket duktiga tekniker och ingenjörer samt en vältrimmad och driven försäljningsorganisation. 

Din profil  

Kvalifikationer 

- Vi söker dig som besitter tidigare arbetslivserfarenhet som inneburit mycket kundkontakt, där du tagit emot kundfeedback, tex som KAM eller liknande. Helst ser vi att du tidigare ansvarat för ett eller flera större kundkonton inom ett brett område, gärna på ett företag med egna komplicerade/sammansatta produkter.
- Svenska och engelska helt obehindrat i tal och skrift.
- Tyska och branscherfarenhet är meriterande. 

Personliga egenskaper 

- För din framgång ser vi att du som person är driven, strukturerad och besitter god kommunikativ förmåga. 
- Vi söker dig som har förmåga att se ett helhetsperspektiv för att på ett strategiskt sätt kunna utveckla vår produktportfölj, på både kort samt lång sikt. 
- En produktchef är slutpunkten på många ärenden, därav behöver du klara ut mycket själv gällande tekniska problem och prissättningar eller krav på produkter som inte finns. Denna information kommer in via andra kanaler, men du som produktchef avgör i slutändan om man ska vilja ta beslut själv i dessa frågor och kunna ta det slutgiltiga ansvaret för dem. Det innebär att du som person är självsäker och vågar ta egna initiativ.  

Vid frågor eller mer information. kontakta: 

Patrik Olsson, Product Portfolio Director, via tlf: + 46 70?399 91 56, eller e-mail: [email protected]

 

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Logistikingenjör

Ansök    Sep 19    Thermia AB    Logistikingenjör
Thermia Värmepumpar utvecklar, producerar och marknadsför värmepumpsystem för uppvärmning, varmvatten, och kyla. Thermia utgår från en av Europas modernaste anläggningar och är ett av de ledande företagen på den europeiska marknaden. Thermia är en del av Stiebel Eltron koncernen som idag har ca 4000 anställda. Vi är en del av lösningen på vår tids största utmaning, den globala uppvärmningen. Vi ser till att människor får sina hem och arbetsplatser rätt... Visa mer
Thermia Värmepumpar utvecklar, producerar och marknadsför värmepumpsystem för uppvärmning, varmvatten, och kyla.

Thermia utgår från en av Europas modernaste anläggningar och är ett av de ledande företagen på den europeiska marknaden. Thermia är en del av Stiebel Eltron koncernen som idag har ca 4000 anställda.

Vi är en del av lösningen på vår tids största utmaning, den globala uppvärmningen. Vi ser till att människor får sina hem och arbetsplatser rätt tempererade både sommar och vinter till lägsta möjliga miljöbelastning och kostnad. Vi vet att du som söker dig till oss vill vara med och bidra till en bättre värld.

Våra produkter och vår produktionsanläggning utvecklas i snabb takt för att fortsätta möta både behov hos våra kunder och marknadernas krav på mer miljövänliga lösningar. En del i detta är alltmer avancerad elektronik och styrning.

Vi kommer därför att utöka vår Logistikavdelning med en ingenjör med fokus på internlogistik.

Vi erbjuder dig:

Då hela vår verksamhet till största del bedrivs i Arvika erbjuder vi möjligheten att få en insyn och medverka i stora delar av vårt företag, från produktidéer till levererad produkt. Ett varierande och utmanande jobb där du träffar många människor och funktioner i företaget och har stor möjlighet till att påverka. Du kommer bli en del av ett inkludernade och innovativt företag som värdesätter personalen högt. Vi erbjuder dig ett omfattande fömånspaket som bland annat innehåller ett bonussystem, friskvårdsbidrag, tjänstepension och regelbundna personalaktiviteter.

Tjänsten innebär bland annat att:

Designa nya logistikflöden där automation är ett ledord Utveckla och standardisera de befintliga logistikflödena och dess processer Ingå som logistikrepresentant i såväl nya produktprojekt som interna projekt Arbeta med produktförändringar på befintliga produkter via ändringsprocessen

Erfarenhet och kompetens:

Högskoleutbildning inom logistik eller relevant arbetslivserfarenhet är meriterande Datavana och god engelska är grundförutsättningar Kunskap i affärsystemet SAP är meriterande Kunskap kring Lean Production & Six Sigma är meriterande

Personliga egenskaper:

Som person är du van att tänka helhet, engagerad, självgående, analytisk och ordningsam. Du är självklart även van att arbeta i tvärfunktionella team

Frågor kring tjänsten:

Kontakta vår Logistikchef (Inkommande gods), Johan Gustafsson på tfn: +46 70 237 10 15, eller via mail: [email protected] Visa mindre

Testingenjör

Ansök    Sep 28    Thermia AB    Systemtestare
Thermia Värmepumpar utvecklar, producerar och marknadsför värmepumpsystem för uppvärmning, varmvatten, och kyla. Thermia utgår från en av Europas modernaste anläggningar och är ett av de ledande företagen på den europeiska marknaden. Thermia är en del av Stiebel Eltron koncernen som idag har ca 4000 anställda. Vi är en del av lösningen på vår tids största utmaning, den globala uppvärmningen. Vi ser till att människor får sina hem och arbetsplatser rätt... Visa mer
Thermia Värmepumpar utvecklar, producerar och marknadsför värmepumpsystem för uppvärmning, varmvatten, och kyla.

Thermia utgår från en av Europas modernaste anläggningar och är ett av de ledande företagen på den europeiska marknaden. Thermia är en del av Stiebel Eltron koncernen som idag har ca 4000 anställda.

Vi är en del av lösningen på vår tids största utmaning, den globala uppvärmningen. Vi ser till att människor får sina hem och arbetsplatser rätt tempererade både sommar och vinter till lägsta möjliga miljöbelastning och kostnad. Vi vet att du som söker dig till oss vill vara med och bidra till en bättre värld.

Vi erbjuder dig:

Då hela vår verksamhet till största del bedrivs i Arvika erbjuder vi möjligheten att få en insyn och medverka i stora delar av vårt företag, från produktidéer till levererad produkt. Ett varierande och utmanande jobb där du träffar många människor och funktioner i företaget och har stor möjlighet till att påverka. Du kommer bli en del av ett inkludernade och innovativt företag som värdesätter personalen högt. Vi erbjuder dig ett omfattande fömånspaket som bland annat innehåller ett bonussystem, friskvårdsbidrag, tjänstepension och regelbundna personalaktiviteter.

Tjänsten innebär:

Vi är ett team med spetskompetenser där du kommer ha en viktig roll i utvecklingen av programvaror för framtidens teknik- och teknologilösningar för våra marknadsledande värmepumpar samt dess kringtjänster.

Vi söker dig som har relevant arbetslivserfarenhet och en högskole- eller civilingenjörsutbildning med inriktning elektroteknik, datateknik eller inbyggda system. Du har ett starkt intresse för mjukvarutestning och erfarenhet från något av de etablerade testramverken på marknaden.

Ditt huvudansvarsområde blir att säkerställa kvalitet och stabilitet av elektronik och mjukvara. Du kommer att felsöka mjukvara och utveckla automatiserade tester och simuleringsmodeller, samt rapportera och dokumentera testresultat. Vi tror att du är du är systematisk och noggrann och att du triggas av teknisk problemlösning. Du är engagerad och har en vilja att utvecklas, såväl på ett personligt som tekniskt plan. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Vi ser gärna att du har erfarenhet inom några av följande områden:

- Elektronik och inbyggda system
- Testramverk
- Python
- Linux
- C/C++
- Matlab/Simulink
- Molnsystem
- Agila metoder och processer
- Kravhantering och verifiering av mjuk-/hårdvara

Är du intresserad?
Vid frågor om tjänsten kontakta rekryterande chef Robert Stener på tfn +46 76 129 69 22. Visa mindre

Kvalitetsingenjör med fokus på el/elektronik

Besitter du erfarenhet inom el/elektronik och vill vara med att utveckla och kvalitetssäkra våra produkter? Då kanske du är personen vi söker! Thermia Värmepumpar utvecklar, producerar och marknadsför värmepumpsystem för uppvärmning, varmvatten, och kyla. Thermia utgår från en av Europas modernaste anläggningar och är ett av de ledande företagen på den europeiska marknaden. Thermia är en del av Stiebel Eltron koncernen som idag har ca 3900 anställda. ... Visa mer
Besitter du erfarenhet inom el/elektronik och vill vara med att utveckla och kvalitetssäkra våra produkter? Då kanske du är personen vi söker!

Thermia Värmepumpar utvecklar, producerar och marknadsför värmepumpsystem för uppvärmning, varmvatten, och kyla.

Thermia utgår från en av Europas modernaste anläggningar och är ett av de ledande företagen på den europeiska marknaden. Thermia är en del av Stiebel Eltron koncernen som idag har ca 3900 anställda.

Vi är en del av lösningen på vår tids största utmaning, den globala uppvärmningen. Vi ser till att människor får sina hem och arbetsplatser rätt tempererade både sommar och vinter till lägsta möjliga miljöbelastning och kostnad. Vi vet att du som söker dig till oss vill vara med och bidra till en bättre värld.

Våra produkter och vår produktionsanläggning utvecklas i snabb takt för att fortsätta möta både behov hos våra kunder och marknadernas krav på mer miljövänliga lösningar. En del i detta är alltmer avancerad elektronik och styrning.

Vi kommer därför att utöka vår kvalitetsavdelning med en ingenjör med fokus på el/elektronik.

Vi erbjuder

- Då hela vår verksamhet till största del bedrivs i Arvika erbjuder vi möjligheten att få en insyn och medverka i stora delar av vårt företag, från produktidéer till levererad produkt.
- Ett varierande och utmanande jobb där du träffar många människor och funktioner i företaget och har stor möjlighet till att påverka.
- Du kommer bli en del av ett inkludernade och innovativt företag som värdesätter personalen högt.
- Vi erbjuder dig ett omfattande fömånspaket som bland annat innehåller ett bonussystem, friskvårdsbidrag, tjänstepension och regelbundna personalaktiviteter.

Tjänsten innebär bland annat att:

- Delta i utvecklingsprojekt för att kvalitetssäkra komponenter och lösningar.
- Verifiera och godkänna leverantörers processer och komponenter.
- Samarbeta med konstruktion och produktion i verifieringsarbetet med nya och modifierade komponenter.
- Analysera kvalitetsdata från fält.
- Leda kvalitetsförbättringsarbete i samarbete med konstruktion, produktion och leverantör.

Erfarenhet och kompetens

- Högskoleutbildning inom elektroteknik eller motsvarande.
- Datavana och god engelska är grundförutsättningar.
- Relevant arbetslivserfarenhet är meriterande.

Personliga egenskaper

Som person är du engagerad, självgående, analytisk och ordningsam. Du är självklart även van att arbeta i tvärfunktionella team.

Frågor kring tjänsten?

Kontakta vår Kvalitet - och Miljöchef, Henrik Mossberg på tfn: +46 70 393 87 15, eller via mail: [email protected]

Urval sker löpande.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Thermias inköpsavdelning söker inköpare

Ansök    Jul 5    Thermia AB    Inköpare
Thermia Värmepumpar utvecklar, producerar och marknadsför värmepumpsystem för uppvärmning, varmvatten, och kyla. Thermia utgår från en av Europas modernaste anläggningar och är ett av de ledande företagen på den europeiska marknaden. Thermia är en del av Stiebel Eltron-koncernen som idag har ca 4000 anställda. Vi är en del av lösningen på vår tids största utmaning, den globala uppvärmningen. Vi ser till att människor får sina hem och arbetsplatser rätt... Visa mer
Thermia Värmepumpar utvecklar, producerar och marknadsför värmepumpsystem för uppvärmning, varmvatten, och kyla.

Thermia utgår från en av Europas modernaste anläggningar och är ett av de ledande företagen på den europeiska marknaden. Thermia är en del av Stiebel Eltron-koncernen som idag har ca 4000 anställda.

Vi är en del av lösningen på vår tids största utmaning, den globala uppvärmningen. Vi ser till att människor får sina hem och arbetsplatser rätt tempererade både sommar och vinter till lägsta möjliga miljöbelastning och kostnad. Vi vet att du som söker dig till oss vill vara med och bidra till en bättre värld.

Efterfrågan på våra produkter ökar ständigt, detta i en omvärld där vi varje dag möter utmaningar inom materialförsörjning. Goda leverantörsrelationer är därmed mer kritiska än någonsin. Vi behöver därför omgående förstärka vår strategiska inköpsavdelning med ytterligare inköpare.

Din roll blir att självständigt ansvara för ett urval av inköpskategorier och leverantörer och driva utvecklingen inom dessa framåt tillsammans med kolleger inom R&D och Supply Chain, men tjänstens omfattning kan anpassas efter kandidatens profil och tidigare erfarenhet.

Tjänsten innebär:

- I samarbete med kolleger inom Supply Chain säkerställa leverantörsprestanda och materialförsörjning
- Representera inköpsavdelningen i korsfunktionella produktutvecklingsprojekt
- Att leda kategoristrategiarbetet för dina inköpskategorier
- Analysera leverantörsmarknader, träffa leverantörer och göra leverantörsval
- Analysera och förhandla priser och andra avtalsvillkor
- Administrera leverantörer och artiklar i vårt affärssystem SAP

Erfarenhet och kompetens:

- Erfarenhet av strategiskt inköp eller teknisk försäljning, helst i ett tillverkande teknikföretag i internationell miljö
- Förståelse för logistiska processer
- Högskoleutbildning eller motsvarande inom ekonomi eller teknik, gärna med tillägg inom affärsjuridik
- Affärsmannaskap och god förhandlingsvana
- Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
- Van användare av Office 365
- Vana av affärssystem, med fördel SAP

Personliga egenskaper:

- Som person är du analytisk, drivande och van att både arbeta i och själv leda korsfunktionella team, vilket förutsätter god kommunikationsförmåga

Vi erbjuder:

- Ett omväxlande arbete i en internationell arbetsmiljö där möjligheten finns att se en produkt från dess första idé till leverans. Du kommer bli en del av ett inkluderande och innovativt företag som värdesätter personalen högt. Vi erbjuder dig ett omfattande fömånspaket som bland annat innehåller ett bonussystem, friskvårdsbidrag, tjänstepension och regelbundna personalaktiviteter

Rekrytererande chef:

Inköpschef Mathias Axelsson Löfvenholm, tel 070 272 73 94, [email protected] Visa mindre

Produktägare för Reservdelar

Thermia AB utvecklar, producerar och marknadsför värmepumpssystem för uppvärmning, varmvatten och kyla. Vårt arbete med forskning och utveckling utgår från en av Europas modernaste anläggningar med cirka 255 anställda. Thermia ingår sedan 2018 i Stiebel Eltron-koncernen med ca 4000 anställda och exporterar till ett 30 tal länder. Vi söker nu en produktägare för vårt reservdelssortiment! Du som produktägare ska förvalta idé till färdig lösning utifrån... Visa mer
Thermia AB utvecklar, producerar och marknadsför värmepumpssystem för uppvärmning, varmvatten och kyla.

Vårt arbete med forskning och utveckling utgår från en av Europas modernaste anläggningar med cirka 255 anställda. Thermia ingår sedan 2018 i Stiebel Eltron-koncernen med ca 4000 anställda och exporterar till ett 30 tal länder.

Vi söker nu en produktägare för vårt reservdelssortiment!

Du som produktägare ska förvalta idé till färdig lösning utifrån marknadens önskemål och företagets krav. Du kommer ha ett helhetsansvar för produktsortimentet och dess förvaltning. Du kommer även ansvara för att utveckla vår E-Commerce plattform för våra reservdelar och även ansvara för reservdelsuppbyggnaden som helhet i framtida lanseringsprojekt och för våra historiska produkter.

Du som person ska vara van och jobba självständigt och vara ansvarstagande. Du ska självklart ha en god känsla och förståelse för sälj och marknad. Eftersom vi jobbar globalt så ingår det en del resor i tjänsten.

Thermia AB är i en stark expansion gällande vår digitalisering och dina arbetsuppgifter kommer följa de behov som detta breda område kommer kräva under vissa perioder.

Du kommer tillhöra vårt affärsutvecklingsteam inom vår säljorganisation och kommer utgå från Arvika som är din placeringsort.

Erfarenhet och kompetens:
Teknisk bakgrund är meriterade, med fördel värmepumpsteknik

God vana och kunskap i verktyg för digital design (Adobe Illustrator, InDesign, etc.)

Vana av CAD system, med fördel Solid Works

Van användare av Officepaketet (Excel, Word, PowerPoint osv.)

Vana av affärssystem, med fördel SAP

Goda kunskaper i engelska i tal och skrift

Personliga egenskaper:
Som person är du självgående, analytisk, ordningsam och social med stor vilja till ständig utveckling. Du är självklart även van att arbeta i team och projekt. 

 

Vi erbjuder:
Ett omväxlande arbete i en internationell arbetsmiljö där möjligheten finns att se en produkt från dess första idé till leverans. För rätt person kan även finnas vidare utvecklingsmöjligheter inom Thermia samt inom koncernen.

Frågor kring tjänsten:

Kontakta vår affärsutvecklingschef för reservdelar Lars Wermlund via mail: [email protected] Visa mindre

LEAN-koordinator

Ansök    Jun 2    Thermia AB    Kontrollingenjör, maskin
Thermia AB utvecklar, producerar och marknadsför värmepumpssystem för uppvärmning, varmvatten och kyla. Vårt arbete med forskning och utveckling utgår från en av Europas modernaste anläggningar med cirka 255 anställda. Thermia ingår sedan 2018 i Stiebel Eltron-koncernen med ca 4000 anställda och exporterar till ett 30 tal länder. Vi söker nu en LEAN-koordinator för vår försörjnings-, produktions- och distributionskedja! Är du intresserad av en bred o... Visa mer
Thermia AB utvecklar, producerar och marknadsför värmepumpssystem för uppvärmning, varmvatten och kyla.

Vårt arbete med forskning och utveckling utgår från en av Europas modernaste anläggningar med cirka 255 anställda. Thermia ingår sedan 2018 i Stiebel Eltron-koncernen med ca 4000 anställda och exporterar till ett 30 tal länder.

Vi söker nu en LEAN-koordinator för vår försörjnings-, produktions- och distributionskedja!

Är du intresserad av en bred och ansvarsfull ledarroll inom arbetet med att utveckla och stärka fabrikens förbättringsarbete med LEAN som ledstjärna, då har vi på Thermia en spännande tjänst att erbjuda. Vi söker nu en person som kan hjälpa oss att ta ytterligare steg mot våra mål och lyfta vår fabrik till nya nivåer.

Tjänsten innefattar följande arbete.

- Arbeta med mål och målnedbrytning inom organisationen.
- Identifiera förbättringsområden och förbättringsaktiviteter.
- Samla in och validera data som beskriver nuläge och för att skapa mål.
- Stötta tvärfunktionella team i förbättringsarbete, problemlösning och daglig styrning.
- Hålla utbildning inom olika verktyg och metoder för att höja organisationens förmåga inom problembeskrivning, problemlösning och förbättringsarbete.
- Inom det tvärfunktionella team utveckla och testa motåtgärder.
- Stötta teamet i att definiera mätmetoder för att validera motåtgärder
- Implementera förbättringar och förmedla nya metoder och processer i organisationen.

Erfarenhet och kompetens:

Du bör ha mångårig erfarenhet av arbete inom LEAN/SIX Sigma. 

Personliga egenskaper:

Som person är du självgående, analytisk, ordningsam samt har en stor vilja till ständig utveckling. Du är självklart van att arbeta i team och projekt. 

 Vi erbjuder:

Ett omväxlande arbete i en internationell arbetsmiljö där möjligheten finns att se en produkt eller process från dess första idé till leverans. För rätt person kan även finnas vidare utvecklingsmöjligheter inom Thermia samt inom koncernen.

Frågor kring tjänsten:

Kontakta vår Supply Chain Director Erik Nilsson via mail: [email protected] Visa mindre

Teknisk Innesäljare

Ansök    Maj 2    Thermia AB    Innesäljare
Vill du ha en teknisk tjänst med mycket kundkontakter? Thermia AB utvecklar, producerar och marknadsför värmepumpssystem för uppvärmning, varmvatten och kyla. Vårt arbete med forskning och utveckling utgår från en av Europas modernaste anläggningar med cirka 250 anställda. Thermia ingår sedan 2018 i Stiebel Eltron-koncernen. Stiebel Eltron är ett tyskt privatägt företag som grundades redan 1924. En av Europas största tillverkare av värmetekniska produk... Visa mer
Vill du ha en teknisk tjänst med mycket kundkontakter?

Thermia AB utvecklar, producerar och marknadsför värmepumpssystem för uppvärmning, varmvatten och kyla.

Vårt arbete med forskning och utveckling utgår från en av Europas modernaste anläggningar med cirka 250 anställda. Thermia ingår sedan 2018 i Stiebel Eltron-koncernen. Stiebel Eltron är ett tyskt privatägt företag som grundades redan 1924. En av Europas största tillverkare av värmetekniska produkter. Produkterna är högkvalitativa, energisnåla och miljövänliga. Företaget är ISO 9001 och 14000 certifierat sedan 1997 och exporterar till ett 30-tal länder utanför Tyskland och antalet anställda uppgår till cirka 3900.

Nu söker vi en Teknisk Innesäljare till avdelningen Projektering Fastighet, tjänsten tillhör ett av de områden som växer snabbast just nu - kommersiella värmepumpar.
Teamet består idag av 3 personer på plats i Arvika, utmaningen är att förstå helheten ur ett kundperspektiv och förstå vad som är den optimala energilösningen för kunden.

Dina arbetsuppgifter

Du ansvarar för säljstöd gentemot installatörer, konsulter och kunder inom kommersiella värmepumpar och värmesystem. Du har också ett tekniskt ansvar vid framtagningen av nya värmepumpar och värmesystem genom de förbättringsförslag du får av kunderna. Det innebär att du kommer att stödja installatörer med systemlösningar för fastigheter vid offert och installation.

Arbetsuppgifterna består av att stämma av kravprofiler och kundbehov, ta fram specifika offerter bestående av energikalkyler, CAD-ritningar, detaljlistor, funktions- och systembeskrivningar samt detaljerad prislista för alla ingående komponenter. Du kommer även att vara behjälplig vid mässor och utställningar. Du tar hand om förfrågningar gällande olika speciallösningar som inte ingår i standardsortimentet.

Tjänsten kan innebära resor vid behov.


Din profil

Har du teknisk utbildning inom VVS/energiteknik alternativt högskoleutbildning inom VVS och minst fem års arbetserfarenhet av systemlösningar för värmesystem inom fastigheter så tror vi att du skulle passa bra för den här tjänsten. Är du dessutom bra på kundkontakter, har viss erfarenhet av CAD-ritning samt förmågan att fånga upp kundens behov och föra ner det på en teknisk skiss så är den här tjänsten definitivt något för dig.
Erfarenhet av fastighetsvärmepumpar är meriterande liksom erfarenhet av kundrelationer, kontraktsskrivning, juridiska aspekter kring anläggningar och konstruktion av fastighetssystem.

Som person tror vi att du är handlingskraftig och framåt samt positiv och kundmedveten. Du måste våga prata inför folk, vara visionär och se möjligheter. Vidare är du prestigelös och en lagspelare med en affärsmässig syn på verksamheten.

Thermia har kunder i flera länder, därför är det ett krav att man kan hantera engelska i skrift och tal.

Är du intresserad av tjänsten och vill veta mer?

Kontakta Rickard Karlsson / Director Customer Service Center

+46 (0) 76-828 57 22 Visa mindre

Regionschef för Eftermarknad

Ansök    Maj 16    Thermia AB    Utesäljare
Vill du ha en  tjänst med kundkontakter? Thermia AB utvecklar, producerar och marknadsför värmepumpssystem för uppvärmning, varmvatten och kyla. Vårt arbete med forskning och utveckling utgår från en av Europas modernaste anläggningar med cirka 250 anställda. Thermia ingår sedan 2018 i Stiebel Eltron-koncernen. Stiebel Eltron är ett tyskt privatägt företag som grundades redan 1924. En av Europas största tillverkare av värmetekniska produkter. Produkter... Visa mer
Vill du ha en  tjänst med kundkontakter?

Thermia AB utvecklar, producerar och marknadsför värmepumpssystem för uppvärmning, varmvatten och kyla.

Vårt arbete med forskning och utveckling utgår från en av Europas modernaste anläggningar med cirka 250 anställda. Thermia ingår sedan 2018 i Stiebel Eltron-koncernen. Stiebel Eltron är ett tyskt privatägt företag som grundades redan 1924. En av Europas största tillverkare av värmetekniska produkter. Produkterna är högkvalitativa, energisnåla och miljövänliga. Företaget är ISO 9001 och 14000 certifierat sedan 1997 och exporterar till ett 30-tal länder utanför Tyskland och antalet anställda uppgår till cirka 4000.

Nu söker vi en Regionschef för Eftermarknad till säljorganisationen på den svenska marknaden.
Du kommer tillhöra ett team som idag består av sex regionchefer, och du kommer rapportera till Säljchef. Tjänsten Regionschef för Eftermarknad är en ny roll.

Dina arbetsuppgifter

Du ansvarar för att utveckla affärsområdet service och eftermarknad ute hos våra återförsäljare över hela landet, och kommer initiera och driva igenom förbättringsförslag inom eftermarknad både internt och externt. Det innebär också att du kan behöva stötta återförsäljare på plats vid tekniska frågeställningar.

Du kommer ha nära kontakt med centrala funktioner som teknisk support och garantiavdelningen, och du kommer hjälpa Thermia-skolan vid lokala utbildningar för våra återförsäljare.

Tjänsten innebär resor. Du utgår från hemmakontor och vi ser gärna att du bor i Örebro med omnejd.


Din profil

Du bör ha teknisk utbildning inom VVS/energiteknik alternativt erfarenhet av värmepumpar, kylteknik eller reglerteknik. Tidigare erfarenheter av att hantera kundkontakter ser vi som ett plus.

Hög vikt lägges vid social kompetens och teknisk bakgrund.

Som person tror vi att du är handlingskraftig och framåt samt positiv och kundmedveten. Du måste tycka om att prata inför människor, vara visionär och se möjligheter. Vidare är du prestigelös och en lagspelare med en affärsmässig syn på verksamheten.

Är du intresserad av tjänsten och vill veta mer?

Kontakta Andreas Magnusson, Säljchef.

+46 (0) 70-303 37 08 Visa mindre

Logistikingenjör

Ansök    Mar 30    Thermia AB    Logistikingenjör
Thermia söker Logistikingenjör Thermia Värmepumpar utvecklar, producerar och marknadsför värmepumpsystem för uppvärmning, varmvatten, och kyla. Thermia utgår från en av Europas modernaste anläggningar och är ett av de ledande företagen på den europeiska marknaden. Thermia är en del av Stiebel Eltron koncernen som idag har ca 4000 anställda. Vi är en del av lösningen på vår tids största utmaning, den globala uppvärmningen. Vi ser till att människor får... Visa mer
Thermia söker Logistikingenjör

Thermia Värmepumpar utvecklar, producerar och marknadsför värmepumpsystem för uppvärmning, varmvatten, och kyla.

Thermia utgår från en av Europas modernaste anläggningar och är ett av de ledande företagen på den europeiska marknaden. Thermia är en del av Stiebel Eltron koncernen som idag har ca 4000 anställda.

Vi är en del av lösningen på vår tids största utmaning, den globala uppvärmningen. Vi ser till att människor får sina hem och arbetsplatser rätt tempererade både sommar och vinter till lägsta möjliga miljöbelastning och kostnad. Vi vet att du som söker dig till oss vill vara med och bidra till en bättre värld.

Våra produkter och vår produktionsanläggning utvecklas i snabb takt för att fortsätta möta både behov hos våra kunder och marknadernas krav på mer miljövänliga lösningar. En del i detta är alltmer avancerad elektronik och styrning.

Vi kommer därför att utöka vår Logistikavdelning med en ingenjör med fokus på internlogistik.

Tjänsten innebär bland annat att:

- Designa nya logistikflöden där automation är ett ledord 
- Utveckla och standardisera de befintliga logistikflödena och ingående processer
- Ingå som logistikrepresentant i såväl nya produktprojekt som interna projekt
- Arbete med produktförändringar på befintliga produkter 
- Arbete med materialstyrning

Erfarenhet och kompetens:

- Högskoleutbildning inom Logistik eller liknande erfarenhet
- Datavana och god engelska är grundförutsättningar
- Kunskap i affärsystemet SAP är meriterande
- Kunskap kring Lean Production & Six Sigma är meriterande
- Relevant arbetslivserfarenhet är meriterande

Personliga egenskaper:

Som person ser vi gärna att du tänker helhet och är engagerad. Vidare så ser vi att du är självgående, analytisk samt har ett sinne för ordning och reda. Du är självklart även van att arbeta i tvärfunktionella team.

Vi erbjuder:

Ett omväxlande arbete i en internationell arbetsmiljö där du arbetar inom hela värmepumpens livscykel från tidigt idéskapande till utfasning av uttjänta produkter.

Frågor kring tjänsten:

Kontakta vår Logistikchef (Internt), Johan Gustafsson på tfn: +46 70 237 10 15, eller via mail: [email protected] Visa mindre

Kvalitetsingenjör

Thermia söker kvalitetsingenjör med fokus på el/elektronik Thermia Värmepumpar utvecklar, producerar och marknadsför värmepumpsystem för uppvärmning, varmvatten, och kyla. Thermia utgår från en av Europas modernaste anläggningar och är ett av de ledande företagen på den europeiska marknaden. Thermia är en del av Stiebel Eltron koncernen som idag har ca 3900 anställda. Vi är en del av lösningen på vår tids största utmaning, den globala uppvärmningen. Vi... Visa mer
Thermia söker kvalitetsingenjör med fokus på el/elektronik
Thermia Värmepumpar utvecklar, producerar och marknadsför värmepumpsystem för uppvärmning, varmvatten, och kyla.

Thermia utgår från en av Europas modernaste anläggningar och är ett av de ledande företagen på den europeiska marknaden. Thermia är en del av Stiebel Eltron koncernen som idag har ca 3900 anställda.

Vi är en del av lösningen på vår tids största utmaning, den globala uppvärmningen. Vi ser till att människor får sina hem och arbetsplatser rätt tempererade både sommar och vinter till lägsta möjliga miljöbelastning och kostnad. Vi vet att du som söker dig till oss vill vara med och bidra till en bättre värld.

Våra produkter och vår produktionsanläggning utvecklas i snabb takt för att fortsätta möta både behov hos våra kunder och marknadernas krav på mer miljövänliga lösningar. En del i detta är alltmer avancerad elektronik och styrning.

Vi kommer därför att utöka vår kvalitetsavdelning med en ingenjör med fokus på el/elektronik.

Tjänsten innebär bland annat att:

- Delta i utvecklingsprojekt för att kvalitetssäkra komponenter och lösningar
- Verifiera och godkänna leverantörers processer och komponenter
- Samarbeta med konstruktion och produktion i verifieringsarbetet med nya och modifierade komponenter
- Analysera kvalitetsdata från fält
- Leda kvalitetsförbättringsarbete i samarbete med konstruktion, produktion och leverantör

Erfarenhet och kompetens:

- Högskoleutbildning inom elektroteknik eller motsvarande
- Datavana och god engelska är grundförutsättningar
- Relevant arbetslivserfarenhet är meriterande

Personliga egenskaper:

Som person är du engagerad, självgående, analytisk och ordningsam. Du är självklart även van att arbeta i tvärfunktionella team.

Vi erbjuder:

Ett omväxlande arbete i en internationell arbetsmiljö där du arbetar inom hela värmepumpens livscykel från tidigt idéskapande till återvinning av uttjänta produkter.

Frågor kring tjänsten:

Kontakta vår Kvalitet och Miljöchef, Henrik Mossberg på tfn: +46 70 393 87 15, eller via mail: [email protected] Visa mindre

Elkonstruktör

Thermia söker elkonstruktör Thermia Värmepumpar utvecklar, producerar och marknadsför värmepumpsystem för uppvärmning, varmvatten, och kyla. Thermia utgår från en av Europas modernaste anläggningar och är ett av de ledande företagen på den europeiska marknaden. Thermia är en del av Stiebel Eltron-koncernen som idag har ca 3900 anställda. Vi är en del av lösningen på vår tids största utmaning, den globala uppvärmningen. Vi ser till att människor får sin... Visa mer
Thermia söker elkonstruktör
Thermia Värmepumpar utvecklar, producerar och marknadsför värmepumpsystem för uppvärmning, varmvatten, och kyla.

Thermia utgår från en av Europas modernaste anläggningar och är ett av de ledande företagen på den europeiska marknaden. Thermia är en del av Stiebel Eltron-koncernen som idag har ca 3900 anställda.

Vi är en del av lösningen på vår tids största utmaning, den globala uppvärmningen. Vi ser till att människor får sina hem och arbetsplatser rätt tempererade både sommar och vinter till lägsta möjliga miljöbelastning och kostnad. Vi vet att du som söker dig till oss vill vara med och bidra till en bättre värld.

Till vårt forsknings- och utvecklingscentrum i Arvika söker vi nu en elkonstruktör som kommer att ha en nyckelroll i utvecklingen av morgondagens energilösningar. Du kommer att jobba med design av våra produkters allt mer avancerade elsystem. Arbetet sker till stor del i tvärfunktionella projekt där vi gemensamt tar produkten från koncept till produktion.

Tjänsten innebär bland annat:

- Konstruktion av elsystem
- Val och dimensionering av komponenter
- Framställning av kretsscheman, ritningar och tekniska specifikationer
- Prototypframtagning
- Provning med avseende på produktsäkerhet och EMC
- Initiering av tredjepartsprovning av produkter
- Produktvård och förbättringar på befintliga produkter i samarbete med produktion, kvalitetsavdelning och leverantörer
- Komponentansvar inom området el/elektromekaniska komponenter
- Fungera som teknisk expertis internt och gentemot våra leverantörer

Erfarenhet och kompetens

- Högskoleutbildning inom elektroteknik, kraftelektronik eller motsvarande
- Arbetslivserfarenhet från produktutveckling inom tillverkande industri är meriterande
- God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Personliga egenskaper

Som person är du engagerad, ordningsam, nyfiken på nya utmaningar och har förmåga/vilja att nå resultat. Du trivs med tvärfunktionellt arbete i team.

Vi erbjuder

Ett omväxlande arbete där du får chansen att tillsammans med kunniga och engagerade kollegor arbeta för en hållbar samhällsutveckling. Inom området finns stora möjligheter att växa tillsammans med teamet och utvecklas utefter dina egna drivkrafter.

Frågor kring tjänsten:

Kontakta vår Konstruktionschef, Martin Hamberg på tfn: +46 570 84727, eller via mail: [email protected] Visa mindre

SAP Resurs

Ansök    Sep 27    Thermia AB    IT-strateg
Thermia Värmepumpar utvecklar, producerar och marknadsför värmepumpsystem för uppvärmning, varmvatten, och kyla. Thermia utgår från en av Europas modernaste anläggningar och är ett av de ledande företagen på den europeiska marknaden. Thermia är en del av Stiebel Eltron koncernen som idag har ca 3900 anställda. Thermias säljorganisation söker nu en SAP Super-user som ska ingå som en del i vårt affärsutvecklingsteam. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter bli... Visa mer
Thermia Värmepumpar utvecklar, producerar och marknadsför värmepumpsystem för uppvärmning, varmvatten, och kyla.

Thermia utgår från en av Europas modernaste anläggningar och är ett av de ledande företagen på den europeiska marknaden. Thermia är en del av Stiebel Eltron koncernen som idag har ca 3900 anställda.

Thermias säljorganisation söker nu en SAP Super-user som ska ingå som en del i vårt affärsutvecklingsteam. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att vara en direkt supportfunktion för våra olika säljkontor och ansvara för vår systemdata rörande SAP-Sales & Distribution modulen. Du kommer arbeta utifrån din roll ihop med andra avdelningar rörande förbättring och underhållsprojekt kring masterdata så vi ser det som meriterande att du har bra vana i SAP och en god förståelse och känsla för olika sälj och marknadsbehov.

 

Erfarenhet och kompetens:

God vana och kunskap i SAP ERP och med fördel Sales & Distribution modulen

Goda kunskaper i engelska i tal och skrift

Van användare av Officepaketet (Excel, Word, PowerPoint osv.)

 

Personliga egenskaper:

Som person är du självgående, analytisk, ordningssam och med stor vilja till ständig utveckling. Du är självklart även van att arbeta i team och projekt.

 

Vi erbjuder:

Ett omväxlande arbete i en internationell arbetsmiljö där möjligheten finns att se en produkt från dess första idé till leverans. För rätt person kan även finnas vidare utvecklingsmöjligheter inom Thermia.

 

Frågor kring tjänsten:

Kontakta vår affärsutvecklingschef för reservdelar Lars Wermlund på tfn: +46 70 67 69 788, eller via mail: [email protected] Visa mindre

Chef för Externlager

Thermia Värmepumpar Vill du vara med och bidra till det klimatneutrala samhället? Thermia Värmepumpar tillverkar klimateffektiva produkter och bidrar till att minska de globala utsläppen. Vi skapar komfort och god totalekonomi i människors vardag genom att skapa effektiva och kvalitativa produkter med design i fokus. Företaget är just nu i en mycket expansiv fas där vi just är i startgroparna för att starta upp ett externlager. Vi söker nu en ansvari... Visa mer
Thermia Värmepumpar

Vill du vara med och bidra till det klimatneutrala samhället?

Thermia Värmepumpar tillverkar klimateffektiva produkter och bidrar till att minska de globala utsläppen.

Vi skapar komfort och god totalekonomi i människors vardag genom att skapa effektiva och kvalitativa produkter med design i fokus.

Företaget är just nu i en mycket expansiv fas där vi just är i startgroparna för att starta upp ett externlager. Vi söker nu en ansvarig chef för denna verksamhet.

Din roll i företaget blir att ansvara för verksamheten som sköter alla utleveranser till kund.  

Du rapporterar till fabrikschefen och sitter med i ledningsgruppen för Thermias produktion.

 

Tjänsten innebär:

Som Chef över logistikcentret ansvarar du för verksamheten och dess processer vilket innefattar:

 

- Systematiskt arbetsmiljöarbete, incidentrapportering
- Transporter och transportavtal till kund
- Färdigvarulager och reservdelslager
- Godsmottagning av transporter från fabriken och underleverantörer av reservdelar
- Operativt inköp av förbrukningsmaterial och reservdelar
- Paketering, hantering och förädling av reservdelar och färdigvaror

Tjänsten innefattar följande ansvarsområden:

 

- Personal-, arbetsmiljö- och budgetansvar
- Planering och styrning av den dagliga verksamheten
- Aktivt arbeta med ständiga förbättringar genom din personal
- Säkerställa resurser och kompetenser för de olika funktionerna i logistikcentret
- Aktivt hantera samordningen och kommunikationen mellan order, produktion och lager 
- Skapa processer, rutiner, stödverktyg för verksamheten
- Säkerställa att interna och externa processer, policyer och krav följs och uppfylls
- Upphandla utrustning, emballage, transporter, program och konsulttjänster tillhörande logistikcentret

Erfarenhet och kompetens:

För att trivas och lyckas i rollen som tror vi att du:

 

- Har eftergymnasial utbildning med inriktning mot logistik.
- Har minst fem års ledar- och chefserfarenhet.
- Har erfarenhet av lager / logistik.
- Har mycket goda kunskaper och erfarenhet av Lean Production.
- Kunskap om regelverk för transport, export, förtullning
- Har erfarenhet av kommersiella relationer med externa parter.
- Har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska.
- Är lösningsorienterad och affärsmässigt medveten.
- Har förmåga att arbeta självständigt och fatta egna beslut.
- Är motiverande och entusiasmerande.

Vi erbjuder:

Ett omväxlande arbete i en internationell arbetsmiljö där möjligheten ges att vara med från början i uppbyggnaden av vårt nya logistikcenter.

 

Är du intresserad?

Vid frågor om tjänsten kontakta då vår fabrikschef Erik Nilsson på tfn +46 570 813 79. Visa mindre

Inköpsassistent

Ansök    Jun 21    Thermia AB    Inköpssekreterare
Thermia Värmepumpar utvecklar, producerar och marknadsför värmepumpsystem för uppvärmning, varmvatten, och kyla. Thermia utgår från en av Europas modernaste anläggningar och är ett av de ledande företagen på den europeiska marknaden. Thermia  är en del av Stiebel Eltron koncernen som idag har ca 3900 anställda.   I dagsläget är vi fem strategiska/taktiska inköpare inom Thermias inköpsavdelning. Under hösten 2021 kommer en av oss att lägga en stor del ... Visa mer
Thermia Värmepumpar utvecklar, producerar och marknadsför värmepumpsystem för uppvärmning, varmvatten, och kyla.

Thermia utgår från en av Europas modernaste anläggningar och är ett av de ledande företagen på den europeiska marknaden. Thermia  är en del av Stiebel Eltron koncernen som idag har ca 3900 anställda.

 

I dagsläget är vi fem strategiska/taktiska inköpare inom Thermias inköpsavdelning. Under hösten 2021 kommer en av oss att lägga en stor del av sin tid i ett omfattande IT-projekt. Vi önskar därför att tillfälligt förstärka avdelningen med en inköpsassistent för att göra det möjligt att omfördela arbetsuppgifter och avlasta övriga strategiska/taktiska inköpare i deras långsiktiga arbete.

Detta kan vara tjänsten för dig som har ett antal års erfarenhet i en  finansiell eller teknisk roll och nu vill lära dig inköpsområdet, eller för dig som har en färsk examen från högskola, gärna inom ett ingenjörsämne, och nu vill lära dig inköpshantverket från grunden, som ett steg i din vidare karriär.

 

Tjänsten innebär bland annat:

Administrera leverantörer och artiklar i vårt affärssystem SAP

Vara inköpsavdelningens representant i Thermias Change Management-process

Assistera avdelningen med dataanalyser och utdrag ur SAP och närliggande system, exempelvis Spendency, Riskmethods och Creditsafe

Underhålla rutiner och arbetsinstruktioner

Beställning av material till produktutvecklingsprojekt

Beställning av indirekt material och tjänster

Framtagning av nyckeltal och KPI

 

Erfarenhet och kompetens:

Gärna erfarenhet av arbete vid en inköpsavdelning

Högskoleutbildning inom ekonomi eller teknik

Goda kunskaper i engelska i tal och skrift

Van användare av Officepaketet (Excel, Word, PowerPoint osv.)

Vana av affärssystem, med fördel SAP

 

Personliga egenskaper:

Som person är du självgående, analytisk, ordningssam och med stor vilja till ständig utveckling. Du är självklart även van att arbeta i team.

 

Vi erbjuder:

Ett omväxlande arbete i en internationell arbetsmiljö där möjligheten finns att se en produkt från dess första idé till leverans. För rätt person kan även finnas vidare utvecklingsmöjligheter inom Thermia.

 

Frågor kring tjänsten:

Kontakta vår Inköpschef, Mathias Axelsson på tfn. +46 70 272 73 94 Visa mindre

Medarbetare till Teknisk Service

Arvika, Sverige   Om Thermia Thermia Värmepumpar utvecklar, producerar och marknadsför värmepumpsystem för uppvärmning, varmvatten, och kyla. Thermia utgår från en av Europas modernaste anläggningar och är ett av de ledande företagen på den europeiska marknaden. Thermia  är en del av Stiebel Eltron koncernen som idag har ca 3700 anställda. Vi söker nu en ny medarbetare till Teknisk Service, som är en del av vårt Customer Service Center i Arvika. ... Visa mer
Arvika, Sverige

 

Om Thermia

Thermia Värmepumpar utvecklar, producerar och marknadsför värmepumpsystem för uppvärmning, varmvatten, och kyla.

Thermia utgår från en av Europas modernaste anläggningar och är ett av de ledande företagen på den europeiska marknaden. Thermia  är en del av Stiebel Eltron koncernen som idag har ca 3700 anställda.


Vi söker nu en ny medarbetare till Teknisk Service, som är en del av vårt Customer Service Center i Arvika.

 

Dina arbetsuppgifter  
        
Du kommer att arbeta med teknisk rådgivning till våra återförsäljare på både den svenska marknaden och Thermias exportmarknader.

Tillsammans med övriga medarbetare i teamet kommer du via telefon och e-post ge rådgivning om teknik, felsökning och installation av våra olika produkter. Tjänsten kan ibland även innebära resor inom Sverige och till andra länder i Europa där du ska bistå med tekniskt kunnande vid felsökning, installation och vid uppstart av våra anläggningar.

Då vi gillar att jobba proaktivt kommer du också vara med och skapa en del instruktioner och andra typer av hjälpmedel som underlättar vardagen för våra kunder och för oss själva i vårt dagliga arbete.

Teamet har också ett nära samarbete med Thermias utvecklingsavdelning vid framtagandet av framtidens produkter och tjänster.

 

Din profilVi söker dig med för oss rätt erfarenhet och en förmåga att arbeta med stort kundfokus. Vi kommer att lägga stor vikt på din personliga lämplighet och hur vi tror du kommer passa in i vår grupp.

Vi ser gärna att du har en teknisk bakgrund och tidigare erfarenheter inom exempelvis el, kylteknik eller VVS.

Andra områden som kan vara meriterande är t.ex. kunskap inom;

- styrsystem i olika former
- datasystem i olika former
- kundkontakt i olika former.

Som person tror vi att du är handlingskraftig och framåt samt positiv och kundmedveten. Vidare är du prestigelös och en lagspelare med en affärsmässig syn på verksamheten.

Goda kunskaper i engelska både muntligt och skriftligt är ett krav!

Eventuella frågor besvaras av Henrik Magnusson, Chef Teknisk Support, telefon +46 72 254 09 51 alternativt [email protected]

Vi arbetar med ett löpande urval och önskar därför ha din ansökan snarast möjligt. Visa mindre

Produktionstekniker

Vill du vara med och bidra till det klimatneutrala samhället? Thermia Värmepumpar tillverkar klimateffektiva produkter och bidrar till att minska de globala utsläppen. Vi skapar komfort och god totalekonomi i människors vardag genom att skapa effektiva och kvalitativa produkter med design i fokus. Företaget är just nu i en mycket expansiv fas där vi just är i startgroparna för att ta fram en ny generations produktionslina och även nya produkter. Vi s... Visa mer
Vill du vara med och bidra till det klimatneutrala samhället?

Thermia Värmepumpar tillverkar klimateffektiva produkter och bidrar till att minska de globala utsläppen.

Vi skapar komfort och god totalekonomi i människors vardag genom att skapa effektiva och kvalitativa produkter med design i fokus.

Företaget är just nu i en mycket expansiv fas där vi just är i startgroparna för att ta fram en ny generations produktionslina och även nya produkter.

Vi söker nu en Produktionstekniker med erfarenhet av automationsutrustning eller montering till vår Produktionstekniska avdelning i Arvika. Din roll i företaget blir att förbättra och kvalitetssäkra processer inom tillverkningen av våra värmepumpar med fokus på maskinutrustning.


Tjänsten innebär:
- Stödja Teamleaders i produktion i deras dagliga arbete.
- Kartlägga / analysera flöden och problem i fabriken för att på ett systematiskt sätt hitta, dokumentera och implementera lösningar
- Framtagning och underhåll av arbetsinstruktioner för produkter och processer
- Representera den produktionstekniska avdelningen i produktprojekt för att skapa produktionsvänliga produkter, effektiva arbetsstationer samt testmetoder
- Maskinansvar med fokus på processförbättringar och förståelse.
- Jobba med förändringar i fabrikslayout, ombyggnad eller skapa nya arbetsplatser och flöden i produktionen.
- Provmontering / utvärdering av komponenter i produktionsprocessen

Erfarenhet och kompetens:

- Universitetsexamen eller liknande erfarenhet med inriktning mot produktions- eller maskinteknik
- Kunskaper inom databashantering och enklare former av programmering, typ C#, C++, Python eller liknande.
- Kunskap och erfarenhet av enklare PLC-programmering.
- Erfarenhet av produktionsutveckling och LEAN-arbete
- Ett genuint teknikintresse där du gillar att lösa tekniska problem
- Goda kunskaper i engelska både i tal och skrift
- Meriterande med erfarenhet av att ha arbetat i ERP-system.

Personliga egenskaper:

- Som person är du självgående, drivande och är van att arbeta i team. Du skall ha erfarenhet av förändringsarbete som ställer krav på god kommunikation.
- Du bör vara mycket självgående, drivande samt söka upp nödvändig information för att lösa uppgiften.

Vi erbjuder:

- Ett omväxlande arbete i en internationell arbetsmiljö där möjligheten finns att se en produkt från dess första ide till leverans.

Är du intresserad?

Vid frågor om tjänsten kontakta då vår avdelningschef Pär Mårmark på tfn +46 72 454 86 53

Varaktighet, arbetstid
100%. Tillträde: Efter överenskommelse tillsvidareanställning Visa mindre

Produktionsledare

Produktionsledare med styrkan att förändra. Till vår produktion i Arvika söker vi nu en senior ledare som ska hjälpa oss på vår förändringsresa genom ett ständigt förbättringsarbete inom LEAN. Placeringsort är Arvika. Thermia Värmepumpar utvecklar, producerar och marknadsför värmepumpssystem för uppvärmning, varmvatten och kyla. Thermia är ett av de ledande företagen på den europeiska marknaden och är ägda av Stiebel Eltron som är en tysk värmepumpstil... Visa mer
Produktionsledare med styrkan att förändra.

Till vår produktion i Arvika söker vi nu en senior ledare som ska hjälpa oss på vår förändringsresa genom ett ständigt förbättringsarbete inom LEAN. Placeringsort är Arvika.

Thermia Värmepumpar utvecklar, producerar och marknadsför värmepumpssystem för uppvärmning, varmvatten och kyla. Thermia är ett av de ledande företagen på den europeiska marknaden och är ägda av Stiebel Eltron som är en tysk värmepumpstillverkare med cirka 3 400 anställda i hela koncernen.

Arbetsuppgifter

Som produktionsledare ansvarar du för personalen, resultatet och utvecklingen i ditt ansvarsområde. Du säkerställer resurser, kompetenser,  struktur och uppföljning av mål.

- Skapa god trivsel och arbetsmiljö bland medarbetarna
- I samarbete med gruppledarna leda och fördela det dagliga arbetet
- I samarbete med produktionsplanerare och produktion säkerställa att vi håller våra kundlöften
- Kvalitetsansvar som innebär att säkerställa att medarbetare känner till och efterlever interna och externa kunders krav och förväntningar samt att säkerhetsföreskrifter, regler och rutiner efterlevs
- Skapa struktur i organisationen genom att hålla i morgon- och veckomöten tillsammans med gruppledare och övriga i ditt team
- Samordna och kommunicera med övriga funktioner i företaget
- Medverka i ledningsgruppen för produktion, logistik och produktionsteknik.
- Förmåga att utveckla ditt ansvarsområde och din personal med LEAN som en ledstjärna

 

Kunskapskrav

Vi ser gärna att du har en eftergymnasialutbildning med inriktning mot ledarskap, LEAN, tillverkande industri, logistik.

Du har flera års erfarenhet av att leda personal inom tillverkande industri och har förståelse hur en tillverkningsindustri fungerar. Dina kunskaper inom LEAN ska vara djupgående. Du jobbar dagligen i olika Office-program så att hantera dessa är ett krav. Du har en förmåga att se och förstå flöden samt händelsekedjor. Goda kunskaper engelska är ett krav.

Du som person

Du är en trygg ledare och det är en självklarhet för dig att vara en ansvarstagande och driven person med starkt engagemang och framåtanda. Du ska på ett kommunikativt sätt ha förmågan att förmedla detta till dina medarbetare.

Du är duktig på att lyssna på andra människor. I din roll är det viktigt att du har mycket god samarbetsförmåga samt att du är kund- och lösningsorienterad.

Vi erbjuder

Då hela vår verksamhet bedrivs i Arvika erbjuder vi möjligheten att få en insyn och medverka i stora delar av vårt företag, från produktidéer till levererad produkt. Ett varierande och utmanande jobb där du träffar många människor och funktioner i företaget och har stor möjlighet till att påverka ditt dagliga arbete.

Eventuella frågor kring tjänsten besvaras av vår Produktionschef Erik Nilsson på tfn +46 76 1410106

På Thermia strävar vi efter mångfald och inkludering, vi värnar om en värderingsdriven kultur där alla ska känna sig respekterade och involverade oavsett bakgrund, erfarenhet, tro, kön, ålder eller härkomst. Visa mindre

Materialplanerare

Ansök    Jan 20    Thermia AB    Inköpsplanerare
Thermia AB söker nu en Materialplanerare till fabriken i Arvika. Som Materialplanerare är du ansvarig för att hålla en god nivå gällande materialflödet. I rollen står du inför olika typer av problemlösning i ett högt tempo. Exempel på detta är att hantera brådskande ärenden gällande leveranser, bristnoterade artiklar, leverantörsutveckling, uppföljning och analyser. Du kommer att vara involverad i aktiviteter med syftet att utveckla leverantörer kopplat... Visa mer
Thermia AB söker nu en Materialplanerare till fabriken i Arvika.

Som Materialplanerare är du ansvarig för att hålla en god nivå gällande materialflödet. I rollen står du inför olika typer av problemlösning i ett högt tempo. Exempel på detta är att hantera brådskande ärenden gällande leveranser, bristnoterade artiklar, leverantörsutveckling, uppföljning och analyser. Du kommer att vara involverad i aktiviteter med syftet att utveckla leverantörer kopplat till bristnoterade artiklar. Du kommer att jobba tvärfunktionellt med funktioner som kvalité, inköp, ekonomi, produktionsteknik, produktion, order och R&D.

Din profil
Du som söker har med fördel en utbildning med logistik som inriktning. Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav. Det är även meriterande om du har erfarenhet av inköp och/eller logistik.

Som person är du serviceinriktad. Du har ett tekniskt intresse och god problemlösningsförmåga. För att lyckas i rollen behöver du vara analytisk, kommunikativ och uthållig. Vidare har du god samarbetsförmåga och du har ett gediget logistikintresse.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Som person har du ett personligt engagemang och en god förmåga att effektivt driva ditt arbete framåt. Du har lätt för att samarbeta i team och är bra på att planera och organisera ditt arbete. Du är angelägen om att nå resultat och att hålla deadlines med hög kvalitet i ditt arbete.

Vid frågor om tjänsten kontakta då vår avdelningschef Daniel Granander tfn: +46 70-545 47 95 Visa mindre

Produktionsledare

Produktionsledare med styrkan att förändra. Till vår produktion i Arvika söker vi nu en senior ledare som ska hjälpa oss på vår förändringsresa genom ett ständigt förbättringsarbete inom LEAN. Placeringsort är Arvika. Thermia Värmepumpar utvecklar, producerar och marknadsför värmepumpssystem för uppvärmning, varmvatten och kyla. Thermia är ett av de ledande företagen på den europeiska marknaden och är ägda av Stiebel Eltron som är en tysk värmepumpstil... Visa mer
Produktionsledare med styrkan att förändra.

Till vår produktion i Arvika söker vi nu en senior ledare som ska hjälpa oss på vår förändringsresa genom ett ständigt förbättringsarbete inom LEAN. Placeringsort är Arvika.

Thermia Värmepumpar utvecklar, producerar och marknadsför värmepumpssystem för uppvärmning, varmvatten och kyla. Thermia är ett av de ledande företagen på den europeiska marknaden och är ägda av Stiebel Eltron som är en tysk värmepumpstillverkare med cirka 3 400 anställda i hela koncernen.

Arbetsuppgifter

Som produktionsledare ansvarar du för personalen, resultatet och utvecklingen i ditt ansvarsområde. Du säkerställer resurser, kompetenser,  struktur och uppföljning av mål.

- Skapa god trivsel och arbetsmiljö bland medarbetarna
- I samarbete med gruppledarna leda och fördela det dagliga arbetet
- I samarbete med produktionsplanerare och produktion säkerställa att vi håller våra kundlöften
- Kvalitetsansvar som innebär att säkerställa att medarbetare känner till och efterlever interna och externa kunders krav och förväntningar samt att säkerhetsföreskrifter, regler och rutiner efterlevs
- Skapa struktur i organisationen genom att hålla i morgon- och veckomöten tillsammans med gruppledare och övriga i ditt team
- Samordna och kommunicera med övriga funktioner i företaget
- Medverka i ledningsgruppen för produktion, logistik och produktionsteknik.
- Förmåga att utveckla ditt ansvarsområde och din personal med LEAN som en ledstjärna

 

Kunskapskrav

Vi ser gärna att du har en eftergymnasialutbildning med inriktning mot ledarskap, LEAN, tillverkande industri, logistik.

Du har flera års erfarenhet av att leda personal inom tillverkande industri och har förståelse hur en tillverkningsindustri fungerar. Dina kunskaper inom LEAN ska vara djupgående. Du jobbar dagligen i olika Office-program så att hantera dessa är ett krav. Du har en förmåga att se och förstå flöden samt händelsekedjor. Goda kunskaper engelska är ett krav.

Du som person

Du är en trygg ledare och det är en självklarhet för dig att vara en ansvarstagande och driven person med starkt engagemang och framåtanda. Du ska på ett kommunikativt sätt ha förmågan att förmedla detta till dina medarbetare.

Du är duktig på att lyssna på andra människor. I din roll är det viktigt att du har mycket god samarbetsförmåga samt att du är kund- och lösningsorienterad.

Vi erbjuder

Då hela vår verksamhet bedrivs i Arvika erbjuder vi möjligheten att få en insyn och medverka i stora delar av vårt företag, från produktidéer till levererad produkt. Ett varierande och utmanande jobb där du träffar många människor och funktioner i företaget och har stor möjlighet till att påverka ditt dagliga arbete.

Eventuella frågor kring tjänsten besvaras av vår Produktionschef Erik Nilsson på tfn +46 76 1410106

På Thermia strävar vi efter mångfald och inkludering, vi värnar om en värderingsdriven kultur där alla ska känna sig respekterade och involverade oavsett bakgrund, erfarenhet, tro, kön, ålder eller härkomst. Visa mindre

Strategisk Marknadskoordinator inom Produktledning

Ansök    Okt 9    Thermia AB    Marknadsanalytiker
Har du en positiv attityd, en stark personlig drivkraft och passion för att förstå fakta bakom siffror? Vi är ett växande företag i en marknad med tillväxt och nu behöver vår avdelning inom Strategisk marknad utökas. Placeringsort är Arvika. Thermia Värmepumpar utvecklar, producerar och marknadsför värmepumpssystem för uppvärmning, varmvatten och kyla. Thermia är ett av de ledande företagen på den europeiska marknaden och är ägda av Stiebel Eltron som ... Visa mer
Har du en positiv attityd, en stark personlig drivkraft och passion för att förstå fakta bakom siffror? Vi är ett växande företag i en marknad med tillväxt och nu behöver vår avdelning inom Strategisk marknad utökas.

Placeringsort är Arvika.

Thermia Värmepumpar utvecklar, producerar och marknadsför värmepumpssystem för uppvärmning, varmvatten och kyla. Thermia är ett av de ledande företagen på den europeiska marknaden och är ägda av Stiebel Eltron som är en tysk värmepumpstillverkare med cirka 3 400 anställda i hela koncernen.

 Arbetsuppgifter

- Att stödja produktportföljsavdelningen genom att planera och organisera inom front end processen och vid lansering av nya produkter
- Aktiv deltagare i företagsprojekt och även driva egna mindre projekt
- Samlar in, bearbeta och analysera information
- Skapa bra och kommunikativa rapporter och presentationer
- Kontinuerligt stödja och förbättra arbetet inom områden såsom prognoser, priser och produkt- samt prisstrategier

 Kunskapskrav

Vi vill att du har en relevant akademisk examen från högskola eller universitet inom ekonomi eller har arbetat i en liknande roll med relevanta uppgifter och ansvar. Du har mycket god kompetens inom Microsoft 365, främst i Excel och Powerpoint. Du kan kommunicera fritt i tal och skrift på både svenska och engelska, engelska är vårt koncernspråk.

 Du som person

Du har ett stort engagemang och en vilja att ständigt utvecklas. Det är naturligt för dig att ta egna initiativ, arbeta självständigt och utföra olika uppgifter inom avdelningen. Du är prestigelös, välstrukturerad och gillar att administrera och samordna.

Vi hoppas att du även:

- Har starka analytiska färdigheter och har förmågan att samla in, organisera, analysera och sprida betydande information med rätt fokus på mängd och detaljer.
- Är en kreativ problemlösare
- Är tydlig i din kommunikation och den håller hög kvalité
- Är nyfiken och vill vara med och forma framtidens smarta energisamhälle
- Är positiv, serviceinriktad och hjälpsam

Vi erbjuder

Inom strategisk marknad och avdelningen för produktportföljen på Thermia erbjuder vi ett omväxlande och varierande jobb där du dagligen träffar många människor och du får sätta din kreativa förmåga på prov. Du kommer att ingå i ett team med goda, energiska och motiverade kollegor som står inför många spännande utmaningar.

Placeringsort är Arvika. Eventuella frågor kring tjänsten besvaras av Camilla Borén, Strategisk marknadsanalytiker på tfn +46 70 432 97 17.

På Thermia strävar vi efter mångfald och inkludering, vi värnar om en värderingsdriven kultur där alla ska känna sig respekterade och involverade oavsett bakgrund, erfarenhet, tro, kön, ålder eller härkomst. Visa mindre

Linjetekniker

Linjetekniker som möjliggör Thermias utvecklingsresa Vi söker nu en Linjetekniker med erfarenhet inom tillverkande industri med ett fokus på att lösa de små problemen. Placeringsort är Arvika. Thermia Värmepumpar utvecklar, producerar och marknadsför värmepumpssystem för uppvärmning, varmvatten och kyla. Thermia är ett av de ledande företagen på den europeiska marknaden och är ägda av Stiebel Eltron som är en tysk värmepumpstillverkare med cirka 3 40... Visa mer
Linjetekniker som möjliggör Thermias utvecklingsresa

Vi söker nu en Linjetekniker med erfarenhet inom tillverkande industri med ett fokus på att lösa de små problemen.

Placeringsort är Arvika.

Thermia Värmepumpar utvecklar, producerar och marknadsför värmepumpssystem för uppvärmning, varmvatten och kyla. Thermia är ett av de ledande företagen på den europeiska marknaden och är ägda av Stiebel Eltron som är en tysk värmepumpstillverkare med cirka 3 400 anställda i hela koncernen.

Arbetsuppgifter

- Framtagning och underhåll av arbetsinstruktioner för produkter och processer
- Provmontage av nya komponenter
- Problemlösning inom, ergonomi, kvalité, montage
- Medverka vid byggnationer för att samla material som kort till instruktioner, identifiera kvalitetsproblem, monteringsproblem, montagetider mm.
- Arbete med att förbättra och kvalitetssäkra processer inom tillverkning, kartlägga och analysera flöden och problem

Arbetet sker både i projektteam och självständigt.

Kunskapskrav

Erfarenhet av att arbeta inom tillverkande industri är ett krav, goda kunskaper i svenska och Office-paketet är ett krav.

Erfarenhet inom produktionsutveckling och LEAN ser vi som en nödvändighet för att kunna göra ett bra arbete. Du har lätt för att kommunicera i tal och skrift.

Det är meriterande med erfarenhet av SAP eller annat ERP-system. 

Du som person

Som person trivs du med att arbeta i team likväl som självständigt. Du bör vara initiativrik och ta ett stort eget ansvar. För att lyckas i rollen krävs det att man har ett genuint teknikintresse. Det är också viktigt att man är kommunikativ och har god social förmåga.

Vi erbjuder

Då hela vår verksamhet bedrivs i Arvika erbjuder vi möjligheten att få en insyn och medverka i stora delar av vårt företag, från produktidéer till levererad produkt. Ett varierande och utmanande jobb där du träffar många människor och funktioner i företaget och har stor möjlighet till att påverka ditt dagliga arbete.

Eventuella frågor kring tjänsten besvaras av Pär Mårmark, Produktionstekniskchef på tfn 0570-81331.

På Thermia strävar vi efter mångfald och inkludering, vi värnar om en värderingsdriven kultur där alla ska känna sig respekterade och involverade oavsett bakgrund, erfarenhet, tro, kön, ålder eller härkomst. Visa mindre

IT Specialist med fokus på SAP

Ansök    Okt 9    Thermia AB    IT-strateg
Till vår IT-avdelning söker vi nu en driven kollega med erfarenhet av att utveckla och stötta en verksamhet när det gäller SAP ERP och andra områden både tekniskt och funktionellt. Placeringsort är Arvika. Thermia Värmepumpar utvecklar, producerar och marknadsför värmepumpssystem för uppvärmning, varmvatten och kyla. Thermia är ett av de ledande företagen på den europeiska marknaden och är ägda av Stiebel Eltron som är en tysk värmepumpstillverkare med... Visa mer
Till vår IT-avdelning söker vi nu en driven kollega med erfarenhet av att utveckla och stötta en verksamhet när det gäller SAP ERP och andra områden både tekniskt och funktionellt.

Placeringsort är Arvika.

Thermia Värmepumpar utvecklar, producerar och marknadsför värmepumpssystem för uppvärmning, varmvatten och kyla. Thermia är ett av de ledande företagen på den europeiska marknaden och är ägda av Stiebel Eltron som är en tysk värmepumpstillverkare med cirka 3 400 anställda i hela koncernen.

Arbetsuppgifter

- Strategiskt arbete i samband med större ERP-relaterade projekt inom koncernen, både internationellt och lokalt
- Bistå verksamheten med att förbättra processer och arbetssätt, både tekniskt och funktionellt i vårt ERP-system
- Stötta den lokala verksamheten både tekniskt och funktionellt med fokus på SAP
- Utredningsarbeten, förstudier och utvärdering av leverantörer
- Tillsammans med dina kollegor på avdelningen även jobba inom andra områden som tex BI, integration, upphandlingar, felsökning

Arbetet sker både självständigt och i projektform men vi samarbetar och finns alltid tillgängliga för varandra inom avdelningen.

Kunskapskrav

Vi värderar erfarenhet av att jobba med SAP inom tillverkningsindustrin ur ett IT-perspektiv mycket högt. Dokumenterad SAP-utbildning är meriterande. Vi ser gärna att du även har någon form av utbildning inom något eller några IT-områden. Vårt koncernspråk är engelska, vilket gör att du förutom svenska måste behärska engelska i tal och skrift.

Du som person

Du är självständig med en naturlig känsla för hur man kommunicerar med kollegor och användare. Du är bra på att kommunicera – både genom att uttrycka dig verbalt och genom skrivna instruktioner. Vi är en liten avdelning där vi är beroende av varandra och vi kommer lägga stor vikt på dina sociala egenskaper. Du har ett bra ordningssinne, då du kommer att koordinera flera aktiviteter samtidigt och vara involverad i flera aktiviteter parallellt. Det är viktigt att du är en person som gillar att ha kul på jobbet, att du har ett starkt eget driv och att du tycker om att ta mycket eget ansvar. Eftersom arbetet ofta innebär att ha många bollar i luften, är det viktigt att du kan jobba under tidspress och samtidigt ha ett leende på läpparna och inte tappa de långsiktiga målen vi tillsammans på avdelningen satt upp.

Vi erbjuder

Ett roligt och utmanande jobb där du träffar många människor och där du dagligen får sätta dina förmågor på prov. Ett varierande jobb som innehåller allt från enkla supportfrågor till strategiskt tänkande och utveckling av vår SAP-miljö. Vi står inför ett systemskifte i vår ERP-miljö och du kommer bli en nyckelperson i det arbetet. Vi kan lova dig ett utvecklande jobb där du väldigt sällan kommer att ha tråkigt.

Placeringsort är Arvika men vi har verksamhet i flera länder och tjänsteresor förekommer. Eventuella frågor kring tjänsten besvaras av Magnus Andersson, IT-chef på tfn +46 70 59 38 499.

På Thermia strävar vi efter mångfald och inkludering, vi värnar om en värderingsdriven kultur där alla ska känna sig respekterade och involverade oavsett bakgrund, erfarenhet, tro, kön, ålder eller härkomst. Visa mindre

Projektledande Produktionsingenjör

Projektledande Produktionsingenjör som framtidssäkrar vår verksamhet. Till vår produktionstekniska avdelning i Arvika söker vi nu en Senior person inom produktionsteknik med projektledarerfarenhet som kommer vara en viktig kugge i att driva Thermias produktionsutveckling. Placeringsort är Arvika. Thermia Värmepumpar utvecklar, producerar och marknadsför värmepumpssystem för uppvärmning, varmvatten och kyla. Thermia är ett av de ledande företagen på den... Visa mer
Projektledande Produktionsingenjör som framtidssäkrar vår verksamhet.

Till vår produktionstekniska avdelning i Arvika söker vi nu en Senior person inom produktionsteknik med projektledarerfarenhet som kommer vara en viktig kugge i att driva Thermias produktionsutveckling. Placeringsort är Arvika.

Thermia Värmepumpar utvecklar, producerar och marknadsför värmepumpssystem för uppvärmning, varmvatten och kyla. Thermia är ett av de ledande företagen på den europeiska marknaden och är ägda av Stiebel Eltron som är en tysk värmepumpstillverkare med cirka 3 400 anställda i hela koncernen.

Arbetsuppgifter

Som Projektledare inom Produktionsteknik arbetar du med löpande projekt inom något av våra tillverkningsavsnitt i vår fabrik. Projekten är mycket varierande och kan exempelvis bestå i att investera i ny anläggning, leda tvärfunktionella team i en rotorsaksanalys.

Driva, kvalitetssäkra, utveckla och effektivisera företagets produktionsprocess.

I din roll som projektledare samlar du det tvärfunktionella teamet och identifierar de aktiviteter som behöver genomföras inklusive kravspecifikationer för att driva projekten framåt samt leder teamet mot projektets mål. Du sammankallar även projektens styrgrupp och lyfter fram beslutsbehov och problemställningar inför beslutsfattare. Vid investeringsprojekt leder du även upphandlingar gentemot leverantörer och sköter kontakten med dessa i samarbete med inköpsavdelningen.

Kunskapskrav

Vi ser gärna att du har en eftergymnasialutbildning och flera års erfarenhet av produktionstekniskt arbete och projektledning inom tillverkande industri samt erfarenhet av LEAN/SIX Sigma. Erfarenheter från montering eller från automation generellt är starkt meriterande samt erfarenhet av SAP eller annat ERP-system.

Du som person

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper i denna tjänst och som person tror vi att du har ett brinnande intresse för att förbättra produktionen kombinerat med god samarbetsförmåga. Goda kunskaper i engelska är ett krav.

Du bör vara mycket självgående, drivande samt söka upp nödvändig information för att lösa uppgiften.

 Vi erbjuder

Då hela vår verksamhet bedrivs i Arvika erbjuder vi möjligheten att få en insyn och medverka i stora delar av vårt företag, från produktidéer till levererad produkt. Ett varierande och utmanande jobb där du träffar många människor och funktioner i företaget och har stor möjlighet till att påverka ditt dagliga arbete.

Eventuella frågor kring tjänsten besvaras av Pär Mårmark, Produktionstekniskchef på tfn 0570-81331.

På Thermia strävar vi efter mångfald och inkludering, vi värnar om en värderingsdriven kultur där alla ska känna sig respekterade och involverade oavsett bakgrund, erfarenhet, tro, kön, ålder eller härkomst. Visa mindre

Logistikingenjör/Materialplanerare

Ansök    Okt 9    Thermia AB    Logistikingenjör
Logistikingenjör/materialplanerare som kan hjälpa oss på vår utvecklingsresa Vi söker nu en resurs till logistik med erfarenhet inom lagerhantering och tillverkande industri som kan hjälpa oss lyfta vår verksamhet ytterligare ett steg. Placeringsort är Arvika.   Thermia Värmepumpar utvecklar, producerar och marknadsför värmepumpssystem för uppvärmning, varmvatten och kyla. Thermia är ett av de ledande företagen på den europeiska marknaden och är ägda ... Visa mer
Logistikingenjör/materialplanerare som kan hjälpa oss på vår utvecklingsresa

Vi söker nu en resurs till logistik med erfarenhet inom lagerhantering och tillverkande industri som kan hjälpa oss lyfta vår verksamhet ytterligare ett steg.

Placeringsort är Arvika.  

Thermia Värmepumpar utvecklar, producerar och marknadsför värmepumpssystem för uppvärmning, varmvatten och kyla. Thermia är ett av de ledande företagen på den europeiska marknaden och är ägda av Stiebel Eltron som är en tysk värmepumpstillverkare med cirka 3 400 anställda i hela koncernen.

Arbetsuppgifter

Som Logistikingenjör/Materialplanerare hos Thermia kommer du ha varierande uppgifter. Detta är en tjänst med både operativa och administrativa uppgifter där du kommer ha möjligheten att vara med och utveckla logistiken på Thermia.

- Du kommer vara delaktig i projekt som berör både logistik, produktion och produktutveckling
- Vara med och strukturera logistikavdelningens dagliga arbete genom att utveckla SoB:er och standardisera arbetssätt
- Avropa material till vår produktion med daglig dialog mot våra leverantörer
- Vara ett stöd mot våra övriga avdelningar gällande logisitkfrågor
- Driva egna förbättringsprojekt inom logistik

Kunskapskrav

Du har en universitetsexamen eller liknande erfarenhet med inriktning mot logistik- eller produktionsteknik. Flerårig erfarenhet av logistik- eller produktionsutveckling samt erfarenhet av LEAN/SIX Sigma och har praktiserat detta i tidigare arbeten.

För att lyckas i din roll är kunskaper inom Office-paketet ett krav.

Det är meriterande med erfarenhet av SAP, SAP WM modul eller annat ERP-system och materialplanering. Goda kunskaper i engelska både i tal och skrift då kontakt med utländska leverantör tillhör vardagen.

Du som person

Som person trivs du med att arbeta i team likväl som självständigt. Du bör vara initiativrik och ta ett stort eget ansvar. För att lyckas i rollen krävs det att man har ett genuint teknikintresse. Det är också viktigt att man är kommunikativ och har god social förmåga.

Du trivs med att arbeta strukturerat och metodiskt. Du bör vara lite av en uppfinnare och se uppgifter från olika perspektiv samt ha erfarenhet av olika tekniska lösningar.

Vi erbjuder

Då hela vår verksamhet bedrivs i Arvika erbjuder vi möjligheten att få en insyn och medverka i stora delar av vårt företag, från produktidéer till levererad produkt. Ett varierande och utmanande jobb där du träffar många människor och funktioner i företaget och har stor möjlighet till att påverka ditt dagliga arbete.

Eventuella frågor kring tjänsten besvaras av Daniel Granander, Logistikchef på tfn 0570- 813 27.

På Thermia strävar vi efter mångfald och inkludering, vi värnar om en värderingsdriven kultur där alla ska känna sig respekterade och involverade oavsett bakgrund, erfarenhet, tro, kön, ålder eller härkomst. Visa mindre

Senior Projektledare Produktutveckling

Thermia AB utvecklar, producerar och marknadsför värmepumpssystem för uppvärmning, varmvatten och kyla. Vårt arbete med forskning och utveckling utgår från en av Europas modernaste anläggningar med cirka 210 anställda. Thermia ingår sedan 2018 i Stiebel Eltron-koncernen. Stiebel Eltron är ett tyskt privatägt företag som grundades redan 1924. En av Europas största tillverkare av värmetekniska produkter. Produkterna är högkvalitativa, energisnåla och mi... Visa mer
Thermia AB utvecklar, producerar och marknadsför värmepumpssystem för uppvärmning, varmvatten och kyla.

Vårt arbete med forskning och utveckling utgår från en av Europas modernaste anläggningar med cirka 210 anställda.

Thermia ingår sedan 2018 i Stiebel Eltron-koncernen. Stiebel Eltron är ett tyskt privatägt företag som grundades redan 1924. En av Europas största tillverkare av värmetekniska produkter. Produkterna är högkvalitativa, energisnåla och miljövänliga. Företaget är ISO 9001 och 14000 certifierat sedan 1997 och exporterar till ett 30-tal länder utanför Tyskland och antalet anställda uppgår till cirka 3400.

 

Är du intresserad av en bred och ansvarsfull projektledarroll inom produktutveckling så har vi på Thermia en spännande tjänst att erbjuda. Vi söker nu till vårt Projektkontor ytterligare en projektledare som kan leda produktutvecklingsprojekt och produktunderhåll inom samtliga våra produktgrupper.

 

Arbetsuppgifter

Du är projektledare genom hela produktutvecklingsprocessen av våra produkter såsom värmepumpar, varmvattenberedare och tillbehör. Från framtagande av kravspecifikationen, design, funktion, testning och fram till produktion av färdiga produkter.

Du leder tvärfunktionella team med representanter ifrån de flesta avdelningar på företaget. Du jobbar i nära samarbete med produktägare för att förstå våra kunders behov och krav. I ditt arbete har du stöd i Thermias projektmodell och vår produktutvecklingsprocess.

Vi jobbar i en internationell miljö och resor förekommer både inom Sverige och utomlands.

Din bakgrund och personliga egenskaper Vi tror att du har erfarenhet av att leda projekt samt har god erfarenhet av produktutveckling. Vi lägger stor vikt vid ledarskapet och personliga egenskaper i denna tjänst. Som person är du trygg i ditt ledarskap och du har enkelt för att kommunicera på ett rakt och tydligt sätt och har gärna en naturlig integritet. Du är ödmjuk och har respekt för andras kompetenser och synsätt.

Du leder dina projekt på ett systematiskt sätt där du är strukturerad, effektiv och självständigt driver mot uppsatta mål där du jobbar med helheten men med förståelse för detaljerna. Du tar ett aktivt ansvar för hela verksamheten och representerar vårt varumärke i allt du gör. Du behärskar engelska och svenska i tal och skrift.

Vi ser att du har en eftergymnasial teknisk utbildning.

Är du intresserad?

Vid frågor om tjänsten kontakta då vår R&D chef Magnus Larsson på tfn +46 828 57 23 Visa mindre

Teknisk Innesäljare

Ansök    Feb 7    Thermia AB    Innesäljare
Vill du ha en teknisk tjänst med mycket kundkontakter? Thermia AB utvecklar, producerar och marknadsför värmepumpssystem för uppvärmning, varmvatten och kyla. Vårt arbete med forskning och utveckling utgår från en av Europas modernaste anläggningar med cirka 210 anställda. Thermia ingår sedan 2018 i Stiebel Eltron-koncernen. Stiebel Eltron är ett tyskt privatägt företag som grundades redan 1924. En av Europas största tillverkare av värmetekniska produk... Visa mer
Vill du ha en teknisk tjänst med mycket kundkontakter?

Thermia AB utvecklar, producerar och marknadsför värmepumpssystem för uppvärmning, varmvatten och kyla.

Vårt arbete med forskning och utveckling utgår från en av Europas modernaste anläggningar med cirka 210 anställda. Thermia ingår sedan 2018 i Stiebel Eltron-koncernen. Stiebel Eltron är ett tyskt privatägt företag som grundades redan 1924. En av Europas största tillverkare av värmetekniska produkter. Produkterna är högkvalitativa, energisnåla och miljövänliga. Företaget är ISO 9001 och 14000 certifierat sedan 1997 och exporterar till ett 30-tal länder utanför Tyskland och antalet anställda uppgår till cirka 3400.

Nu söker vi en Teknisk Innesäljare till avdelningen Projektering Fastighet, tjänsten tillhör ett av de områden som växer snabbast just nu - kommersiella värmepumpar.
Teamet består idag av 3 personer på plats i Arvika, utmaningen är att förstå helheten ur ett kundperspektiv och förstå vad som är den optimala energilösningen för kunden.

Dina arbetsuppgifter

Du ansvarar för säljstöd gentemot installatörer, konsulter och kunder inom kommersiella värmepumpar och värmesystem. Du har också ett tekniskt ansvar vid framtagningen av nya värmepumpar och värmesystem genom de förbättringsförslag du får av kunderna. Det innebär att du kommer att stödja installatörer med systemlösningar för fastigheter vid offert och installation.

Arbetsuppgifterna består av att stämma av kravprofiler och kundbehov, ta fram specifika offerter bestående av energikalkyler, CAD-ritningar, detaljlistor, funktions- och systembeskrivningar samt detaljerad prislista för alla ingående komponenter. Du kommer även att vara behjälplig vid mässor och utställningar. Du tar hand om förfrågningar gällande olika speciallösningar som inte ingår i standardsortimentet.

Tjänsten kan innebära resor vid behov.


Din profil

Har du teknisk utbildning inom VVS/energiteknik alternativt högskoleutbildning inom VVS och minst fem års arbetserfarenhet av systemlösningar för värmesystem inom fastigheter så tror vi att du skulle passa bra för den här tjänsten. Är du dessutom bra på kundkontakter, har viss erfarenhet av CAD-ritning samt förmågan att fånga upp kundens behov och föra ner det på en teknisk skiss så är den här tjänsten definitivt något för dig.
Erfarenhet av fastighetsvärmepumpar är meriterande liksom erfarenhet av kundrelationer, kontraktsskrivning, juridiska aspekter kring anläggningar och konstruktion av fastighetssystem.

Som person tror vi att du är handlingskraftig och framåt samt positiv och kundmedveten. Du måste våga prata inför folk, vara visionär och se möjligheter. Vidare är du prestigelös och en lagspelare med en affärsmässig syn på verksamheten.

Thermia har kunder i flera länder, därför är det ett krav att man kan hantera engelska i skrift och tal.

Är du intresserad av tjänsten och vill veta mer?

Kontakta Rickard Karlsson / Director Customer Service Center

+46 (0) 76-828 57 22 Visa mindre

Mjukvaruutvecklare Qt, QML och C++ för Embedded Linux

Thermia AB utvecklar, producerar och marknadsför värmepumpssystem för uppvärmning, varmvatten och kyla. Vårt arbete med forskning och utveckling utgår från en av Europas modernaste anläggningar med cirka 210 anställda. Thermia ingår sedan 2018 i Stiebel Eltron-koncernen. Stiebel Eltron är ett tyskt privatägt företag som grundades redan 1924. En av Europas största tillverkare av värmetekniska produkter. Produkterna är högkvalitativa, energisnåla och mil... Visa mer
Thermia AB utvecklar, producerar och marknadsför värmepumpssystem för uppvärmning, varmvatten och kyla.

Vårt arbete med forskning och utveckling utgår från en av Europas modernaste anläggningar med cirka 210 anställda.
Thermia ingår sedan 2018 i Stiebel Eltron-koncernen. Stiebel Eltron är ett tyskt privatägt företag som grundades redan 1924. En av Europas största tillverkare av värmetekniska produkter. Produkterna är högkvalitativa, energisnåla och miljövänliga. Företaget är ISO 9001 och 14000 certifierat sedan 1997 och exporterar till ett 30-tal länder utanför Tyskland och antalet anställda uppgår till cirka 3400.

Arbetsbeskrivning
Vi söker nu en mjukvaruutvecklare med kunskap inom Qt, C++, QML och Linux. Du kommer att ingå i vår grupp Controls, som utvecklar programvara för våra marknadsledande värmepumpar. Hos oss kommer du få arbeta i ett team med spetskompetenser där det utvecklas produkter och programvaror för framtidens teknik- och teknologilösningar.

Kompetens och erfarenhet
Du är troligen civil-/högskoleingenjör eller motsvarande inom datavetenskap, datateknik eller liknande. Du har erfarenhet och ett brinnande intresse för:
• Qt och QML
• UI-utveckling
• Interaktionen människa - maskin
• Utveckling i C++
• Embedded Linux
• Agila arbetsmetoder

Du har även god förmåga att kommunicera på svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Personliga egenskaper
Vi söker dig med ett gediget teknikintresse. Du har en mycket god förmåga till samspel med andra och tycker om att arbeta i grupp för att lösa problem samtidigt som du även kan driva ditt eget arbete. Som person är du engagerad och har en vilja att utvecklas, såväl dina personliga egenskaper som dina tekniska kunskaper.

Är du intresserad?
Vid frågor om tjänsten kontakta rekryterande chef Lars Finne på tfn +46 73 049 64 15. Visa mindre

IT Chef

Om Thermia Thermia Värmepumpar utvecklar, producerar och marknadsför värmepumpsystem för uppvärmning, varmvatten, och kyla. Thermias arbete med forskning och utveckling utgår från en av Europas modernaste anläggningar och företaget är ett av de ledande företagen på den europeiska marknaden. Thermia, som är en del av Stiebel Eltron, har ca 215 anställda. Dina arbetsuppgifter Du kommer att ansvara för utveckling och leverans av verksamhetsstödjande IT-... Visa mer
Om Thermia

Thermia Värmepumpar utvecklar, producerar och marknadsför värmepumpsystem för uppvärmning, varmvatten, och kyla.

Thermias arbete med forskning och utveckling utgår från en av Europas modernaste anläggningar och företaget är ett av de ledande företagen på den europeiska marknaden. Thermia, som är en del av Stiebel Eltron, har ca 215 anställda.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att ansvara för utveckling och leverans av verksamhetsstödjande IT-tjänster och processer inklusive informationssäkerhet samt driva IT-avdelningens utveckling ur ett strategiskt perspektiv.

Rollen är global med Arvika som placeringsort och innefattar våra verksamheter i Sverige, Norge, Finland och Danmark.

Som IT-chef kommer du att rapportera direkt till VD. Du har tre anställda under dig som arbetar med samordning, administration, utveckling av våra IT- system och andra IT-frågor. Rollen innefattar även projektledning av strategiska IT-projekt.

IT-avdelningen ansvarar för drift, förvaltning och utveckling av verksamhetens IT-system, -arkitektur och -infrastruktur. Vi köper in IT-drift och -support av externa aktörer och du håller i upphandling av lokal IT-drift, support, hårdvara, mjukvara, telefoni och IT-säkerhet.

Vi ingår i Stiebel Eltron koncernen och arbetet innebär en hel del samordning och deltagande i koncernövergripande utvecklingsprojekt. Koncernen använder SAP som affärssystem.

En viktig del av arbetet är att vara en aktiv part i vår digitaliseringsstrategi som omfattar alla aspekter av företaget, från utvecklingen av våra uppkopplade produkter, funktioner och IOT, digitalisering av produktion, system mot kunder till interna processer och medarbetarna.

Din kompetens och dina förmågor

Vi söker dig som har intresse för ny teknik och digital utveckling, med en bred IT-bakgrund och erfarenhet av att jobba som chef. Om du är en trygg, målinriktad och kommunikativ chef som leder utifrån ett coachande förhållningssätt tror vi att du kommer att passa bra hos oss. Erfarenhet av koordinering inom en koncern, projektledning och ekonomisk uppföljning är självklart viktigt, liksom god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i både svenska och engelska. Kunskaper i tyska är meriterande eftersom vi ingår i en tysk koncern. Du är van vid att arbeta både operativt och strategiskt och känner dig hemma med drift, förvaltning och utveckling av IT. Erfarenheter av affärssystemet SAP är meriterande.

Du har adekvat högskoleutbildning motsvarande civilingenjör eller högskoleingenjör. Förmåga och vilja att lösa problem och kunna initiera, motivera, driva och leda förändringar förväntas också av dig. Du kan peka ut riktning, förklara varför, samt skapa förutsättningar för att nå uppsatta mål samt bidra engagerat i företagets utveckling. Vi kommer att lägga stor vikt vid din personlighet.

Vid eventuella frågor kring tjänsten kontakta vår nuvarande IT Chef, Steve Skoog på tfn: 070-204 93 56 eller vår VD, Magnus Glavmo på tfn: 070-696 67 26 Visa mindre

Produktchef

Ansök    Sep 20    Thermia AB    Kontrollingenjör
Produktchef till Thermia AB Om Thermia Thermia Värmepumpar utvecklar, producerar och marknadsför värmepumpsystem för uppvärmning, varmvatten, och kyla. Thermias arbete med forskning och utveckling utgår från en av Europas modernaste anläggningar och företaget är ett av de ledande företagen på den europeiska marknaden. Thermia, som är en del av Stiebel Eltron, har ca 215 anställda. Dina arbetsuppgifter I rollen som produktchef kommer du att arbeta me... Visa mer
Produktchef till Thermia AB

Om Thermia

Thermia Värmepumpar utvecklar, producerar och marknadsför värmepumpsystem för uppvärmning, varmvatten, och kyla.

Thermias arbete med forskning och utveckling utgår från en av Europas modernaste anläggningar och företaget är ett av de ledande företagen på den europeiska marknaden. Thermia, som är en del av Stiebel Eltron, har ca 215 anställda.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som produktchef kommer du att arbeta med kunderna som utgångspunkt. Drivs du av och tycker det är stimulerande att vara med och påverka branschen kommer du att trivas i den här rollen.

Med utgångspunkt från kontoret i Arvika kommunicerar du med kunderna via E-mail och telefon samt reser runt och besöker befintliga kunder för att kartlägga hur de tycker att företagets produkter fungerar samt för att ta reda på vilka produktegenskaper kunderna efterfrågar av framtidens produkter.

Under dessa möten kommer du att arbeta mycket med kundfeedback. Du ansvarar för att ditt produktområde lever upp till kundernas förväntningar och ansvarar för återkoppling internt inom bolaget samt mot våra försäljningsbolag. Kvalitets och prisförhandlingar kan förekomma.

Till din hjälp kommer du förutom kollegorna på avdelningen ha ett gäng mycket duktiga tekniker och ingenjörer samt en vältrimmad och driven försäljningsorganisation. Du kommer att jobba direkt mot installatörer samt mot våra försäljningsorganisationer i Sverige och Europa.

Din kompetens och dina förmågor

En produktchef är slutpunkten på många ärenden och du måste lösa mycket själv gällande tekniska problem, prissättningar eller krav på produkter som inte finns. Denna information kommer in via andra kanaler men du avgör vilket beslut som tas och ansvarar för det. Andra viktiga egenskaper i rollen som produktchef är att du arbetar proaktivt och tar egna initiativ samt har en mycket god kommunikationsförmåga.

Du bör ha haft en tidigare position som har inneburit att du tagit emot mycket kundfeedback, ex. som KAM eller liknande. Helst ska man ha ansvarat för ett eller flera större kundkonton inom ett brett område och gärna på ett företag med egna komplicerade/sammansatta produkter.

Vid eventuella frågor kring tjänsten kontakta vår Product Portfolio Director, Patrik Olsson på tfn: 070 399 91 56 eller via E-mail: [email protected] Visa mindre

Strategisk Inköpare

Ansök    Dec 2    Thermia AB    Inköpare
Vill du vara med och bidra till det klimatneutrala samhället? Thermia Värmepumpar tillverkar klimateffektiva produkter och bidrar till att minska de globala utsläppen. Vi skapar komfort och god totalekonomi i människors vardag genom att skapa effektiva och kvalitativa produkter. Företaget är i en expansiv fas där vi nyligen lanserat en ny generation bergvärmepumpar och nu planerar för en helt ny produktionslina. Då en av våra inköpskollegor gått vida... Visa mer
Vill du vara med och bidra till det klimatneutrala samhället?

Thermia Värmepumpar tillverkar klimateffektiva produkter och bidrar till att minska de globala utsläppen.

Vi skapar komfort och god totalekonomi i människors vardag genom att skapa effektiva och kvalitativa produkter.

Företaget är i en expansiv fas där vi nyligen lanserat en ny generation bergvärmepumpar och nu planerar för en helt ny produktionslina.

Då en av våra inköpskollegor gått vidare internt till en annan spännande roll så söker vi nu en strategisk inköpare med erfarenhet av kategoristyrning och förhandling till vår inköpsavdelning. Din roll blir att självständigt ansvara för ett antal olika inköpskategorier och driva utvecklingen inom dessa framåt tillsammans med kolleger inom R&D och Supply Chain.

Tjänsten innebär:

• Att ta fram och löpande underhålla kategoristrategier för dina inköpskategorier
• Analysera leverantörsmarknader, träffa leverantörer och göra leverantörsval
• Analysera och förhandla priser och andra avtalsvillkor
• Driva kostnadssänkande aktiviteter
• Vara inköpsavdelningens delprojektledare i produktutvecklingsprojekt
• Administrera leverantörer och artiklar i vårt affärssystem

Erfarenhet och kompetens:

• Erfarenhet av strategiskt inköp eller teknisk försäljning, gärna i ett tillverkande teknikföretag i internationell miljö
• Högskoleutbildning inom ekonomi eller teknik, gärna med tillägg inom affärsjuridik
• Affärsmannaskap och god förhandlingsvana
• Goda kunskaper i engelska i tal och skrift
• Van användare av Officepaketet (Excel, Word, PowerPoint osv.)
• Vana av affärssystem, med fördel SAP

Personliga egenskaper:

• Som person är du analytisk, drivande och van att arbeta i team. Du ska ha erfarenhet av förändringsarbete vilket ställer krav på god kommunikationsförmåga.

 Vi erbjuder:

• Ett omväxlande arbete i en internationell arbetsmiljö där möjligheten finns att se en produkt från dess första idé till leverans.

 Är du intresserad?

Vid frågor om tjänsten kontakta då vår inköpschef Mathias Axelsson Löfvenholm på tfn +46 70 272 73 94 Visa mindre

Produktionstekniker

Ansök    Jul 2    Thermia AB    Civilingenjör, maskin
Vill du vara med och bidra till det klimatneutrala samhället? Thermia Värmepumpar tillverkar klimateffektiva produkter och bidrar till att minska de globala utsläppen. Vi skapar komfort och god totalekonomi i människors vardag genom att skapa effektiva och kvalitativa produkter med design i fokus. Företaget är just nu i en mycket expansiv fas där vi just är i startgroparna för att ta fram en ny generations produktionslina och även nya produkter. Vi s... Visa mer
Vill du vara med och bidra till det klimatneutrala samhället?

Thermia Värmepumpar tillverkar klimateffektiva produkter och bidrar till att minska de globala utsläppen.

Vi skapar komfort och god totalekonomi i människors vardag genom att skapa effektiva och kvalitativa produkter med design i fokus.

Företaget är just nu i en mycket expansiv fas där vi just är i startgroparna för att ta fram en ny generations produktionslina och även nya produkter.

Vi söker nu en produktionstekniker med erfarenhet av montering, logistik eller automationsutrustning till vår Produktionstekniska avdelning i Arvika. Din roll i företaget blir att förbättra och kvalitetssäkra processer inom tillverkningen och materialförsörjningen av våra värmepumpar.

Tjänsten innebär:

Kartlägga / analysera flöden och problem i fabriken för att på ett systematiskt sätt hitta, dokumentera och implementera lösningar  Standardisera processer, arbetsmoment och flöden samt implementera dessa Representera den produktionstekniska avdelningen i produktprojekt för att skapa produktionsvänliga produkter, effektiva arbetsstationer samt testmetoder Underhåll och beredning av produktstrukturer i affärssystemet SAP Framtagning och underhåll av arbetsinstruktioner för produkter och processer Driva produktionstekniska projekt med hjälp av Lean-verktyg för att uppnå ständiga förbättringar i produktionsprocessen. Driva förändringar i fabrikslayout, ombyggnad eller skapa nya arbetsplatser och flöden i produktionen Provmontering / utvärdering av komponenter i produktionsprocessen

Erfarenhet och kompetens:

Universitetsexamen eller liknande erfarenhet med inriktning mot produktions- eller maskinteknik Flerårig erfarenhet av produktionsutveckling och LEAN-arbete Ett genuint teknikintresse där du gillar att lösa tekniska problem Goda kunskaper i engelska både i tal och skrift Kunskaper inom databashantering och enklare former av programmering PLC eller Visual Basic. Meriterande med erfarenhet av att ha arbetat i ERP-system.

Personliga egenskaper:

Som person är du självgående, drivande och är van att arbeta i team. Du skall ha erfarenhet av förändringsarbete som ställer krav på god kommunikation

Vi erbjuder:

Ett omväxlande arbete i en internationell arbetsmiljö där möjligheten finns att se en produkt från dess första ide till leverans

Är du intresserad?

Vid frågor om tjänsten kontakta då vår avdelningschef Pär Mårmark på tfn +46 72 454 86 53 Visa mindre