Lediga jobb som Biträdande rektor i Arvika

Se lediga jobb som Biträdande rektor i Arvika. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Arvika som finns hos arbetsgivaren.

Biträdande rektor grundskola 50%

Ansök    Maj 27    Arvika kommun    Biträdande rektor
Vi är väldigt stolta över våra cirka 2 700 medarbetare som gör skillnad i människors liv varje dag. Vi söker fler engagerade och kompetenta medarbetare. Är du en av dem? Beskrivning Vi söker en biträdande rektor, 50% till Gateskolan. Gateskolan har elever från förskoleklass till årskurs sex och ligger centralt beläget i Arvika. På Gateskolan går cirka 380 elever och där arbetar drygt 60 personal med elevernas bästa för ögonen. Vi är kommunens stör... Visa mer
Vi är väldigt stolta över våra cirka 2 700 medarbetare som gör skillnad i människors liv varje dag. Vi söker fler engagerade och kompetenta medarbetare. Är du en av dem?
Beskrivning
Vi söker en biträdande rektor, 50% till Gateskolan.

Gateskolan har elever från förskoleklass till årskurs sex och ligger centralt beläget i Arvika. På Gateskolan går cirka 380 elever och där arbetar drygt 60 personal med elevernas bästa för ögonen. Vi är kommunens största F-6 skola. På lågstadiet har vi två paralleller och på mellanstadiet finns tre paralleller. Personalen i grundskolan arbetar i arbetslag årskursvis från förskoleklass till årskurs 6. Verksamheten präglas av stor samverkan mellan arbetslagen för att skapa så goda möjligheter som möjligt för eleverna i likhet med kommunens vision ”Lärandet främst men måendet först.”

Fritidsverksamheten är uppdelad i tre avdelningar; fritids Labolina och Laban från förskoleklass till årskurs tre, samt Lianen för åk 4-6. Totalt är ungefär 190 elever inskrivna på fritids.

Många pratar om framtiden - ta chansen att jobba med den!

Arbetsuppgifter
Som biträdande rektor arbetar du tillsammans med skolans rektor utifrån skollag och läroplan. I tjänsten ingår kommunalt chefsansvar och i arbetsuppgifterna ingår ansvar för:

- Personal och arbetsmiljö.
- Elevers måluppfyllelse och deras arbetsmiljö, samt elevhälsoarbetet och arbetet med elever i behov av särskilt stöd.
- Verksamheten och dess arbete för elevers måluppfyllelse genom systematiskt kvalitetsarbete. 
- Organisation.

Ledarrollen som biträdande rektor innebär att du ska ha förmåga att stimulera, engagera och motivera dina medarbetare till förnyelse och utveckling genom att vara ett gott föredöme. 

Kvalifikationer
Du har lärarexamen och gärna en lärarlegitimation. Erfarenhet av lärararbete är ett krav, gärna inom grundskola. Det är meriterande om du har ledarerfarenheter och någon form av ledarutbildning, gärna rektorsutbildning. Även annan utbildning som kan kopplas till rektors arbetsuppgifter och/eller arbete inom grundskola samt annan arbetslivserfarenhet med övergripande ansvar inom skola och fritidshem är meriterande.

Som person har du en god förmåga att kommunicera digitalt samt hantera grundläggande digitala program. Din retoriska förmåga i tal och skrift är god. Du är en strategisk, samarbetsinriktad och relationsskapande ledare. I den här rollen är det också en fördel om du har en god problemlösande analytisk förmåga, är strukturerad och kreativ.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

B-körkort är ett krav.

Övrigt


Arvika kommun samarbetar med Varbi i rekryteringsärenden och det är också vårt rekryteringsverktyg för att hantera ansökningar samt ett led i att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess. Du söker jobbet genom länken i annonsen. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande.
Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av säljbolag. Visa mindre

Biträdande Rektor Minnebergsskolan Arvika, vikariat

Ansök    Sep 16    Arvika kommun    Biträdande rektor
Vi är väldigt stolta över våra cirka 2 700 medarbetare som gör skillnad i människors liv varje dag. Vi söker fler engagerade och kompetenta medarbetare. Är du en av dem? Beskrivning Vi söker nu en vikarierande biträdande rektor till vår nybyggda högstadieskola - Minnebergsskolan. Kanske är det en tjänst för dig? Minnebergsskolan i Arvika var som enda svenska byggnation uttagen som finalist till det nya europeiska Bauhaus-priset 2022 för sin arkit... Visa mer
Vi är väldigt stolta över våra cirka 2 700 medarbetare som gör skillnad i människors liv varje dag. Vi söker fler engagerade och kompetenta medarbetare. Är du en av dem?
Beskrivning
Vi söker nu en vikarierande biträdande rektor till vår nybyggda högstadieskola - Minnebergsskolan.

Kanske är det en tjänst för dig?

Minnebergsskolan i Arvika var som enda svenska byggnation uttagen som finalist till det nya europeiska Bauhaus-priset 2022 för sin arkitekturen som bygger på aktuell forskning inom pedagogik, sociologi och psykologi.

Kännetecknet för Minnebergsskolan är en skola för var och en där de tre grundpelarna, den pedagogiska, sociala och fysiska miljön tillsammans ska bidra och verka för att skapa en bred tillgänglig lärmiljö. I detta spelar också den organisatoriska miljön en viktig roll.

Minnebergsskolan har elever i grundskolan och grundsärskolan från årskurs 7 till årskurs 9 och ligger centralt belägen i Arvika. Det finns cirka 720 elever och 120 personal som är organiserade årskursvis. Till varje årskurs finns en biträdande rektor med personalansvar.  

Din roll som biträdande rektor  är att leda arbetslagen knuten till årskurs 8 i samverkan med övriga rektorer. 

Många pratar om framtiden - ta chansen att jobba med den!

Arbetsuppgifter
Din roll som biträdande rektor är att ha ett övergripande perspektiv för årskurs 8 och samverka med övriga rektorer för att bidra till helhet på skolan, med allt vad det innebär. I din roll som biträdande rektor på Minnebergsskolan kommer du ha personalansvar för personal knutet till årskurs 8. 

Kvalifikationer
Du har lärarexamen och lärarlegitimation samt några års arbetslivserfarenhet som lärare, gärna inom grundskola. Det är meriterande om du har arbetat som rektor och/eller har en pågående eller genomförd rektorsutbildning. Även annan utbildning som kan kopplas till rektors arbetsuppgifter och/eller arbete inom grundskola samt annan arbetslivserfarenhet med övergripande ansvar inom skola är meriterande.

Som person har du en god förmåga att kommunicera digitalt samt hantera grundläggande digitala program. Din retoriska förmåga i tal och skrift är god och du har en god förmåga till talad engelska.

Du är en strategisk, samarbetsinriktad och relationsskapande ledare. I den här rollen är det också en fördel om du har en god problemlösande analytisk förmåga, är strukturerad och kreativ.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.Varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt


Arvika kommun samarbetar med Varbi i rekryteringsärenden och det är också vårt rekryteringsverktyg för att hantera ansökningar samt ett led i att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess. Du söker jobbet genom länken i annonsen. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande.
Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av säljbolag. Visa mindre

Biträdande rektor till Taserudsgymnasiet

Ansök    Jul 15    Arvika kommun    Biträdande rektor
Vi är väldigt stolta över våra cirka 2 700 medarbetare som gör skillnad i människors liv varje dag. Vi söker fler engagerade och kompetenta medarbetare. Är du en av dem? Beskrivning Arvika gymnasieskola består av två skolor varav Taserudsgymnasiet är den ena. På Taserudsgymnasiet finns ca 500 elever fördelade på åtta nationella yrkesprogram samt introduktionsprogrammen. Arbetsuppgifter Som biträdande rektor på Taserudsgymnasiet arbetar du på u... Visa mer
Vi är väldigt stolta över våra cirka 2 700 medarbetare som gör skillnad i människors liv varje dag. Vi söker fler engagerade och kompetenta medarbetare. Är du en av dem?
Beskrivning

Arvika gymnasieskola består av två skolor varav Taserudsgymnasiet är den ena.

På Taserudsgymnasiet finns ca 500 elever fördelade på åtta nationella yrkesprogram samt introduktionsprogrammen.

Arbetsuppgifter

Som biträdande rektor på Taserudsgymnasiet arbetar du på uppdrag av rektor med pedagogiskt ledarskap, vilket innebär att du tillsammans med rektor och ytterligare en biträdande rektor leder och utvecklar Taserudsgymnasiets program och skola. Tillsammans verkar vi för god kvalitet genom att leda utbildningen mot uppställda mål utifrån läroplan och skollag. Hos oss utgör det praktiska en stor del av elevernas utbildningsresa, vilket speglas i våra satta mål, pedagogik och i vår arbetsvardag. 

Du leder självständigt arbetet för ett antal yrkesprogram, där du stödjer och arbetar nära arbetslagen i det pedagogiska och organisatoriska arbetet. Du vill att dina medarbetare ska känna att de får det stöd de behöver för att fullgöra sitt uppdrag. Du lägger din vikt via att entusiasmera och leda för att nå ett vidgat lärande. 

I uppdraget som biträdande rektor har du ett nära samarbete med skolans elevhälsa och med respektive bransch för de yrkesprogram som ligger inom ditt ansvarsområde.

Eftersom skolan är i en ombyggnationsprocess kommer du medverka i att leda arbetet med logistik, för att det pedagogiska arbetet ska fungera under pågående ombyggnation.

Även andra ansvarsområden kan komma ingå.

Kvalifikationer

Du är behörig lärare på gymnasienivå gärna med lärarlegitimation. Du har tidigare arbetat på och/eller med yrkesprogram. Du ska ha god förmåga att leda det digitaldidaktiska arbetet vid skolan. Om du har erfarenhet av arbete som skolledare och har en rektorsutbildning är detta meriterande.

Du är van att tala inför grupper och har en mycket god förmåga att uttrycka dig i svenska såväl i tal som i skrift. 

Att bibehålla och skapa en god relation till elever och vårdnadshavare är en självklarhet för dig. Du har en positiv grundsyn och ser elevens rätt till en god utbildning i en trygg miljö som det viktigaste. Du tycker om att arbeta i team, du är självreflekterande och analytisk. Du påbörjar, genomför och slutför uppgifter enligt deadlines och arbetar självständigt på uppdrag av rektor.  Du har god problemlösningsförmåga och är lyhörd för verksamhetens behov. 

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

B-körkort är ett krav.

Övrigt


Arvika kommun samarbetar med Varbi i rekryteringsärenden och det är också vårt rekryteringsverktyg för att hantera ansökningar samt ett led i att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess. Du söker jobbet genom länken i annonsen. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande.
Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av säljbolag. Visa mindre

Biträdande Rektor

Ansök    Apr 17    Arvika kommun    Biträdande rektor
Vill du jobba med det viktigaste och vara med och ta ansvar för framtiden? Hos oss får du ca 2 400 arbetskamrater som alla jobbar med att utveckla Arvika kommun. Kommunen är den näst största i Värmland med omkring 26 000 invånare. Gateskolan är en F-6 skola med tillhörande fritidshem. Skolan ligger i centrala Arvika och har ett elevantal på ca 380 elever och drygt 60 personal. Verksamheten är organiserad i arbetslag. På Gateskolan arbetar vi för e... Visa mer
Vill du jobba med det viktigaste och vara med och ta ansvar för framtiden? Hos oss får du ca 2 400 arbetskamrater som alla jobbar med att utveckla Arvika kommun. Kommunen är den näst största i Värmland med omkring 26 000 invånare.
Gateskolan är en F-6 skola med tillhörande fritidshem.

Skolan ligger i centrala Arvika och har ett elevantal på ca 380 elever och drygt 60 personal. Verksamheten är organiserad i arbetslag. På Gateskolan arbetar vi för en inkluderande lärmiljö där alla känner arbetsglädje och har utvecklingsmöjligheter och med fokus på att få stimulans efter sina förutsättningar. Gateskolan kännetecknas av ett positivt samverkansfokus!

Välkommen med Din ansökan!

Arbetsuppgifter
Som biträdande rektor har du ansvar enligt skollagen och läroplanen samt kommunalt chefsansvar. I arbetsuppgifterna ingår ansvar för:

- Personal och arbetsmiljö.
- Elevers måluppfyllelse och deras arbetsmiljö, samt elevhälsoarbetet och arbetet med elever i behov av särskilt stöd.
- Verksamheten och dess arbete för elevers måluppfyllelse genom systematiskt kvalitetsarbete.
- Budget och organisation.

Ledarrollen som biträdande rektor innebär att du ska ha förmåga att stimulera, engagera och motivera dina medarbetare till förnyelse och utveckling genom att vara ett gott föredöme.
Kvalifikationer
Du har en akademisk examen med en pedagogisk insikt, gärna leg lärare. Det är meriterande om du har ledarerfarenheter och någon form av ledarutbildning. Även annan utbildning som kan kopplas till rektors arbetsuppgifter och/eller arbete inom grundskola/gymnasium samt annan arbetslivserfarenhet med övergripande ansvar inom skola är meriterande.

Som person har du en god förmåga att kommunicera digitalt samt hantera grundläggande digitala program. Du är en strategisk, samarbetsinriktad relationsskapande ledare. I den här rollen är det också en fördel om du har en god analytiskt förmåga, är strukturerad och kreativ. Vi lägger stor vikt på personlig lämplighet utifrån ledaregenskaper. 
Övrigt


Arvika kommun samarbetar med Varbi i rekryteringsärenden och det är också vårt rekryteringsverktyg för att hantera ansökningar samt ett led i att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess. Du söker jobbet genom länken i annonsen. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande.
Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av säljbolag. Visa mindre

Biträdande rektor

Ansök    Nov 27    Arvika kommun    Biträdande rektor
Vi är väldigt stolta över våra cirka 2 700 medarbetare som gör skillnad i människors liv varje dag. Vi söker fler engagerade och kompetenta medarbetare. Är du en av dem? Beskrivning Arvika gymnasieskola består av två skolor varav Taserudsgymnasiet är den ena. På Taserudsgymnasiet finns ca 500 elever fördelade på åtta nationella yrkesinriktade program, gymnasiesärskola samt de fem introduktionsprogrammen. Arbetsuppgifter Uppdraget som biträdan... Visa mer
Vi är väldigt stolta över våra cirka 2 700 medarbetare som gör skillnad i människors liv varje dag. Vi söker fler engagerade och kompetenta medarbetare. Är du en av dem?
Beskrivning

Arvika gymnasieskola består av två skolor varav Taserudsgymnasiet är den ena.

På Taserudsgymnasiet finns ca 500 elever fördelade på åtta nationella yrkesinriktade program, gymnasiesärskola samt de fem introduktionsprogrammen.Arbetsuppgifter

Uppdraget som biträdande rektor innebär att tillsammans med ytterligare en biträdande rektorer samt rektor leda och utveckla Taserudsgymnasiets program. Tillsammans verkar vi för ökad kvalitet genom att leda utbildningen mot uppställda mål utifrån läroplan och skollag. Som biträdande rektor arbetar du på uppdrag av rektor och du arbetar inom de pedagogiska utvecklingsfrågorna. Du stödjer arbetslagen i det pedagogiska och organisatoriska arbetet. Du arbetar nära arbetslag genom att stödja i de pedagogiska processerna på avdelningen. Du kommer som biträdande rektor arbeta med ett antal program utifrån delegerade arbetsuppgifter och områden. Även andra ansvarsområden kan ingå.

Du har medarbetarsamtal och lönegrundandesamtal, som chef har du ett personalansvar.

 

Kvalifikationer

Du är behörig lärare gärna med lärarlegitimation. Om du har erfarenhet av arbete som skolledare och har en rektorsutbildning är detta meriterande. Erfarenhet av arbete på gymnasiet är också en merit. 

Du är en person som arbetar med ett relationell ledarskap och som leder med både värme och tydlighet. Du vill att dina medarbetare ska känna att de får de stöd de behöver för att fullgöra sitt uppdrag och lägger din vikt via att entusiasmera och leda för att nå ett vidgat lärande.

Du värdesätter en god relation till elever och vårdnadshavare. Du tycker om att arbeta i team, du är självreflekterande och analytisk. Du har en förmåga att arbeta självständigt på uppdrag av rektor. Du påbörjar, genomför och slutför uppgifter enligt deadlines. Du är nytänkande och tycker om att sprida goda ideér. Du har en positiv grundsyn och ser elevens rätt till en god utbildning i en trygg miljö som det viktigaste.

Du är van att tala inför grupper och har en mycket god förmåga att uttrycka dig i svenska såväl i tal som i skrift.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
B-körkort är ett krav.

Övrigt


Arvika kommun samarbetar med Varbi i rekryteringsärenden och det är också vårt rekryteringsverktyg för att hantera ansökningar samt ett led i att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess. Du söker jobbet genom länken i annonsen. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande.
Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av säljbolag. Visa mindre

Biträdande Rektor Solbergagymnasiet

Ansök    Maj 12    Arvika kommun    Biträdande rektor
Vi är väldigt stolta över våra cirka 2 700 medarbetare som gör skillnad i människors liv varje dag. Vi söker fler engagerade och kompetenta medarbetare. Är du en av dem? Beskrivning Vi söker en biträdande rektor till Solbergagymnasiet i Arvika kommun!  Solbergagymnasiet grundades år 1858 och ligger i centrala Arvika med närhet till kyrka, resecentrum och badhus. Skolan har fyra högskoleförberedande program: Ekonomiprogrammet,  Samhällsvetenskap... Visa mer
Vi är väldigt stolta över våra cirka 2 700 medarbetare som gör skillnad i människors liv varje dag. Vi söker fler engagerade och kompetenta medarbetare. Är du en av dem?
Beskrivning


Vi söker en biträdande rektor till Solbergagymnasiet i Arvika kommun! 

Solbergagymnasiet grundades år 1858 och ligger i centrala Arvika med närhet till kyrka, resecentrum och badhus.

Skolan har fyra högskoleförberedande program: Ekonomiprogrammet,  Samhällsvetenskapsprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet och Teknikprogrammet.

Det arbetar ca 50 personer på skolan och gymnasiet har ca 400 elever.

Arbetsuppgifter

Din huvuduppgift är att tillsammans med rektor leda och styra Solbergagymnasiet, dess elever samt personal. Du är programansvarig för skolans utbildningar vilket medför ett övergripande personal- och elevansvar. Du kommer att ingå i gymnasieskolans ledningsgrupp och tillsammans med övriga verka för en likvärdig gymnasieskola i Arvika. I din roll som biträdande rektor kan arbetsuppgifter såsom schemaläggning och andra ansvarsområden även ingå då vi befinner oss i en omorganisationsfas. 

Kvalifikationer


Du är behörig lärare och innehar lärarlegitimation. Det är önskvärt om du har lärarutbildning på gymnasienivå eller rektorsutbildning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av undervisning på gymnasienivå eller erfarenhet av skolledarskap. Du bör även har erfarenhet av schemaläggning och det är meriterande om du är utbildad i schemaläggningsprogrammet Skola24Schema. 

Som person är du trygg i dig själv, flexibel, noggrann och strukturerad. Du har ett lösningsfokuserat arbetssätt med god initiativförmåga och viljan att lösa problem. Du ska ha förmågan att arbeta självständigt samtidigt som du har en god samarbetsförmåga. Att uttrycka sig väl i tal och skrift samt att ha en god förtrogenhet med dator som pedagogiskt verktyg är en förutsättning för jobbet. Du bör även vara väl förtrogen med office 365, Google Workspace for Education samt digitala kommunikationsverktyg. 

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Övrigt


Arvika kommun samarbetar med Varbi i rekryteringsärenden och det är också vårt rekryteringsverktyg för att hantera ansökningar samt ett led i att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess. Du söker jobbet genom länken i annonsen. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande.
Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av säljbolag. Visa mindre